GoIF Kåre börjar om i sjuan: ”Ser fram mot att möta Frösunda igen”

GoIF Kåre börjar om i sjuan: ”Ser fram mot att möta Frösunda igen”

TILLBAKA TILL RÖTTERNA. Kvällsvy över bollglädje på Kårevallen.
Foto/Arkiv: SOFI HELLBERG OLSSON

Vallentunas herrlag har rasat på fotbollskartan senaste åren och inför årets säsong har GoIF Kåre självmant tryckt ner hissen till bottenvåningen.

Säsongen 2018 var Kårstaklubbens bästa och samtidigt tuffaste fotbollsår. Efter en imponerande klättring i Upplandsfotbollens seriesystem slutade laget fyra i division 4, men med succén inleddes också reträtten. Verkligheten var ifatt truppen 2019 – laget slutade sist och ramlade ner i division 5.

Sökt sig ner i sjuan
Division 5-året blev lika motigt. Tack vare en bra avslutning i höstas säkrades kontraktet i den till följd av coronapandemin halverade säsongen.
Nu har klubben begärt sig ner i division 7. Det är ett viktigt beslut för stunden och för att i framtiden ha en bättre grund att stå på med fler från bygden i junior- och seniorlagen, enligt Staffan Hassius, supportergruppens starke man.
– Vi ska tillbaka till ”superfyran”. I dag klarar vi dock inte av att ha ett lag i division 5 och ett talanglag i division 7. Då måste vi ta ett omtag och lägga mer krut på ungdomsfotbollen här i Kårsta.

Längtan efter nya derbyn
Beslutet att samla senior- och juniorspelare i ett lag är förankrat i styrelsen och bland spelarna, men givetvis finns det grabbar som tappat motivationen och lämnat. Flertalet har ändå accepterat läget och har som mål att snabbt ta klivet upp i division 6.
– Och då möta Frösunda i nya ”El Classico”, säger Staffan Hassius. Det är ju faktiskt det viktigaste med fotboll sett ur alla perspektiv.

Det har redan byggts nya bostäder i Kårsta och fler är på gång.
– Säkert många barnfamiljer och det är grunden för ett starkare GoIF Kåre på sikt, säger Staffan Hassius och försäkrar att det blir många fotbollsfester på Kårevallen 2021 och i många år framöver.

Jonny Andersson

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *