GoIF Kåre inför omstarten i sjuan

GoIF Kåre inför omstarten i sjuan

FÖRRA ÅRETS SÄSONGSLADDNING. Då med tränaren och inför seriestart i div 5. I år börjar laget om i division sju.
Foto/Arkiv: UFFE LINDEBORG

Målet: ” Att nästa år få spela “lilla El Classico” mot Frösunda i sexan

GoIF Kåre släpper sin plats i division fem och tar nya tag i division sju.

Målet är att starta en ny resa upp i seriesystemet med egna talanger.
– Vi vill gynna våra yngre spelare och ge hela klubben en framtidstro, säger styrelseledamoten Staffan Hassius.

Efter ett tungt fjolår där GoIF Kåres A-lag trillade ur division fem valde klubben att slå ihop A-laget i division fem och “talangerna” i division sju, för att gemensamt starta om och enbart köra på ett lag i division sju. Anledningarna bakom var att drivet försvann hos många i båda lagen med alla coronarestriktioner som uppkom.
– Förra året hade vi problem med att hålla energin i lagen uppe då det var enkelserie och samtidigt svårt att få träningstillfällen. Luften gick även ur en del ledare och då kände vi att det smartaste var att slå ihop oss och istället bygga en stark grund nedifrån med främst talanger från Kårstabygden.

“Klubben kan ta ny fart”
Förra årets huvudtränare, tillika klubbikonen Mikael Johansson, valde att släppa sitt uppdrag och i stället har Simon Nilsson och Axel Hellberg Olsson tagit över huvudansvaret för att föra klubben framåt.
– Det är dessa som ska lyfta upp våra nya talanger och ge hela klubben en framtidstro. Vissa kan tycka att det kan klinga lite negativt att släppa sin plats i div 5 till förmån för spel i en lägre division, men just nu ser vi bara positivt och tror att klubben kan ta ny fart uppåt, säger Staffan.

Genom ett avtal med kommunen har klubben också gett sig själva möjligheten att spela samtliga matcher på Kårevallen, där personer boende i Kåresocken kommer att ta hand om planen och se till att den är i speldugligt skick varje vecka.
– Att vi nu bygger upp en samhörighet mellan truppbygget och personer som bor i bygden gör att vi känner att intresset för föreningen kommer öka och att boende i området kommer engagera sig mer för deras lokala lag.

Lilla El Classico
Även om klubben precis gjort en nystart menar Stefan Hassius att slutmålet för årets säsong inte är något att raljera om, utan det finns bara en väg att gå.
– Målsättningen är solklar. Vi ska upp i sexan direkt.
Det finns också en tydlig morot för alla involverade i GoIF Kåre att hålla motivationen uppe och vinna “supersjuan”.
– Att nästa år få spela “lilla El Classico” mot Frösunda i sexan. Det vore strålande för båda klubbarna men också för breddfotbollen i kommunen. Med all historik och konkurrens som finns mellan klubbarna skulle alla gynnas av att ha två derbyn nästa år.

Dela artikeln här:

Daniel Bergholm

Född och uppväxt i Vallentuna, men som journalist måste man ju bo på söder. Stort sportintresse men även engagerad i samhällsfrågor i övrigt. Kan idag erkänna att några äpplen pallats runt Ekebydalsområdet som liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *