Golfarna går ut på greenerna som vanligt

Golfarna går ut på greenerna som vanligt
golf player putting golf ball into hole with sunshine

HÅLSLAG. Just nu är det fler hålslagare ute på golfbanor än på kontor.
Foto: ADOBE

Med bättre väder brukar golfarna i länet vara någorlunda tidigt ute på banan för att slå iväg den första driven för säsongen.

Den första helgen i april bjöd även på solsken och hyfsat golfväder där bland annat GolfStar Lindö och Vallentuna Golfklubb hade öppet. Och trots rådande läge var golfarna väldigt sugna på spel under den gångna helgen.

Dennis Heith på GolfStar Lindö menar på att det var många glada golfare ute på banorna.
–Folk kommer ut och spelar och är positiva. Vi följer alla riktlinjer och har fått väldigt positiv respons från våra golfare, berättar Dennis om veckorna som har varit.

I en tid då en del andra idrotter har blivit lidande med uppskjutna matcher och evenemang så är golfbanan alltjämt en plats människor söker sig till i det fina vädret.

Nybörjarkurserna drar igång som vanligt, om än i mindre grupper, och framtida golfare har visat intresse till kommande kurser också. Med vädret så menar Dennis Heith även på att man är en månad framåt i tiden och därmed öppnar man banan Lindö Dal i veckan, att jämföra med i fjol när den öppnades strax innan midsommar.
–Det är kul att folk kommer ut och spelar. Golf är en ”safe haven” på det sättet att man kan gå ut och göra något utan fysisk kontakt med avstånd till andra. Det är ett positivt flöde av golfare som spelar och får frisk luft ute på banorna. Även med strikta regler är vi positivt inställda till säsongen och vi tror ändå att golfsäsongen kan få uppsving, avslutar Dennis.

Dela artikeln här:

Ehsan Keshavarz

80-talist med intresse för att skriva, se världen och det mesta som har med sport att göra. Extremt avdankad division 6-spelare. Uppvuxen i Vallentuna men numera ute på vift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *