Hårda ord om framtiden för VBK

Hårda ord om framtiden för VBK

VÄNDER RYGGEN TILL. Ordförande Mattias Belin anser inte att kritiken mot ledningen känns befogad.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Tidigare spelare kritiserar ledningens rekryteringar

Efter en tung säsong med nedflyttning till div 4 har det framkommit en del kritik från spelare mot styrelsen i Vallentuna fotboll.

En gruppering som kallar sig ”Vallentuna fotbolls vänner” ifrågasätter om klubben har tagit referenser på den nya tränaren, Michaël Medioni, som ska styra a-laget under nästa säsong. Dessutom fick styrelsen, inför ett möte, en skrivelse med kritik undertecknad av flera spelare och en ledare. Flera av dem har många år bakom sig som aktiva i föreningen.

Sebastian Jurell, 38 år, som har varit lagkapten i åtta år är en av de som är kritisk till beslut som fattats av styrelsen.
– 15 av 18 spelare har berättat att de lämnar klubben och det blir bara en spelare kvar av de som var med i startelvan under säsongen, säger han.

Vallentuna fotbolls ordförande, Mattias Belin, är inte beredd att ta åt sig av kritiken. Han menar att de har valt en riktining för ett förändringsarbete för föreningens bästa.
– Jag har ganska bra koll på vilka spelare som fortsätter. Det är definitivt inte sant att så många försvinner. 4-5 spelare har sagt att de inte vill fortsätta. Vi har gjort klart med fem spelare och räknar med att vara klara med alla inom ett par veckor.

Belin menar också att han visst tagit referenser vid rekrytering av den nya tränaren. Han menar att han ringt till tre olika personer.
– Ska vi bygga laget på vad en 39-åring tycker? Belin hänvisar till kritiken från Sebastian Jurell.

Vallentuna fotboll startar nästa säsong med träningar redan den 2 november, och samma månad spelas den första träningsmatchen mot Sundbyberg.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *