Hockey-mammor drog stor publik

Hockey-mammor drog stor publik

Hockeymorsorna som har startat Ladyvets i Vallentuna Hockey arrangerade första hemmamatchen i söndags, det blev succé på alla sätt.

Att spela en vänskapsmatch kl 20:30 en söndag brukar inte få folk att rusa till ishallen. Även om det är ett derby mot Åkersberga.

Men, nu var det Ladyvets första hemmamatch i Vallentuna ishall, och den Internationella kvinnodagen till ära så bjussades det på bubbel och välsmakande snittar.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Monica Heyder som är en av initiavtivtagarna till att laget bildades i höstas har sett hur intresset för rekreationshockey har ökat i Stockholmsområdet.
– Vi är 47 spelare i Vallentuna och i Åkersberga är de ännu fler.

Rekreationshockey är en ganska ny företeelse som har blivit väldigt trendig under hösten och vintern. Det har startats flera olika ligor och Svenska Hockeyförbundet har en egen länk om detta på sin webbplats.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Under matchen skramlade laget dessutom in drygt 2 500 till Barncancerfonden.

Hur matchen slutade? Jo med flera breda leenden förstås. Och Åkersberga fick hämta pucken ur sitt nät fem gånger medan Vallentuna bara behövde göra det två gånger.

Foto: ROFFE ANDERSSON
Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *