”Jag trodde jag skulle dö varje dag”

”Jag trodde jag skulle dö varje dag”

TAJT VÄNSKAP. Cissi (Trea från vänster) har fortfarande kontakt med alla deltagarna i Robinson. Att vara med om en sådan upplevelse kan inte så många andra förstå.
Foto:LINUS NILSSON/TV4

-Men Cissi ångrar inte att hon ställde upp och tävlade i årets Robinson

En av deltagarna i årets Robinson är tidigare Vallentunatjejen Cissi Wallin Nilsson.

Hon säger att inspelningen på Fiji är det roligaste hon någonsin varit med om – men att hon var övertygad om att hon skulle dö varje dag!
–Jag är en total hypokondriker och trodde att jag drabbats av dengufeber som sprids av myggor, så det var myggolja och nät som gällde. Dessutom är hela ön fylld av livsfarliga djur. Jag var säker på att jag såg en vattenorm som kan döda med ett enda bett, men ingen annan såg den. Det var tur, för det finns inget motgift. Vi hade en doktor där och jag tycker nästan synd om honom som fick stå ut med mig varje dag.

Förutom att det fanns sjukvårdspersonal på plats var allt precis som det ser ut på tv.
–Det är inget fusk när kamerorna stängs av, utan hittar man ingen mat så får man svälta. Och vi var hungriga hela tiden! En annan sak som många tyckte var jobbig var att sova så många tillsammans, men för mig kändes det som ett långt mysigt övernattningsparty.

EXOTISKT MEN LOKALT. Det ser nästan ut som Fiji, men bilden är tagen vid en av Cissis favoritplatser vid Vallentunasjön. Nu efter programmet ska hon ägna sig helt åt musiken igen.
Foto: PRIVAT

Nära att hoppa av
Cissi kommer ursprungligen från Gävle, men de senaste åren har hon bott med sina föräldrar och systrar nära Ubbysjön mellan Ormsta och Lindholmen.
–Vi har massor av djur, bland annat sju hundar, katter och kaniner, så när de ville flytta närmre Stockholm var det bara Vallentuna som gällde.Själv bor jag i Danderyd just nu, men hälsar på hemma flera gånger i veckan.

Strax före inspelningen fick Cissis mamma ett cancerbesked.
–Då ville jag hoppa av, men mamma sa att jag absolut måste åka. Hon är alltid positiv och vänder allt till det bästa, och hon fick mig att tänka likadant. Så jag bestämde mig att försöka vinna för att kunna bjuda henne på en lång utlandsresa och skänka pengar till kampen mot cancer. Eftersom man inte får ha kontakt med någon utanför under inspelningen visste jag inte om hon blev bättre eller sämre. Det påverkade mig förstås väldigt mycket, men nu mår hon bra.

En miljon lyssningar
Om det blir någon resa kan Cissi inte avslöja.
–Nej, vi får inte säga någonting sådant om programmet! Det är faktiskt först nu som någon annan än mamma och pappa ens får veta att jag är med. Mina kompisar tyckte det var konstigt att det inte gick att få tag på mig, men nu säger de att det är typiskt mig att hoppa på en sådan sak. De kommer sitta bänkade när det sänds – ja jag också, för jag har inte fått se något i förväg. Jag har säkert gjort bort mig på något sätt, men jag kom bra överens med alla. Fast de kan ju ha sagt till kameran att jag är hemsk förstås…

Till vardags satsar Cissi på musiken. Under artistnamnet Cilia har hon fem låtar på Spotify som tillsammans har en miljon lyssningar.
– Det är klart att jag hoppas att folk ska gilla mig i Robinson och bli nyfikna på min musik också. Att jag kom med i programmet beror faktiskt på musiken. En i Robinsonteamet arbetade med en musikvideo jag gjorde för sju år sedan när jag var 14 år gammal, och i våras frågade hon om jag var intresserad av att delta.

Drogades på nattklubb
Vid sidan av musiken ska Cissi lansera ett överfallslarm hon utvecklat.

–För två år sedan blev jag drogad på en klubb inne i stan. Som tur var såg en snäll kille hur jag plötsligt förlorade medvetandet. Han förstod vad som hänt och ringde pappa som hämtade mig. Trots att inget hände dröjde det länge innan jag ens vågade gå ner till affären själv, och då anade jag hur det måste vara för de som verkligen blir våldtagna. Larmet ser ut som ett armbandsur, men när man sätter igång det ropar det högt ”Jag blir överfallen” gång på gång och ens nödkontakter får veta precis var man är.
Cissi säger att det första hon gjorde när hon kom hem var att krama sina föräldrar.
-Sedan gjorde jag inget annat än åt i flera dagar. Åh, har aldrig ätit så mycket pizza som då! En sak som var skönt på Fiji var att man inte hade någon mobil, och fortfarande lämnar jag den gärna hemma hela dagen om jag åker till stan. Alla som var där pratar med varandra i grupp på Facebook varje dag. Det är ju en upplevelse som inte så många delar.

Dela artikeln här:

Peter Palmquist

Nyfiken Vallentunaentusiast som är lyckligast när han får berätta om vanliga människors liv. Har bott större delen av livet i Vallentuna, älskar djur (särskilt katter och skator), loppisar och är en internationellt erkänd ABBA-expert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *