Lagbygget har startat för Vallentuna Hockeys a-lag

Lagbygget har startat för Vallentuna Hockeys a-lag

INTE PRESSADE. De nya tränarna, Mikael Österblom och Magnus Kullenback, var trygga med vad de presenterade under presskonferensen i förra veckan.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Vallentuna Hockey ser ut att få ihop ett riktigt spännande lag till nästa säsong. De har lyckats behålla en stomme från förra årets lag och spetsar nu med vassa nyförvärv.

Det är lätt att skämta om att Vallentuna Hockey brukar vara seriesegrare rent mentalt varje år, under april till september. Sedan falnar glöden vanligtvis. Men förra året var hettan starkare än på länge och laget tog sig till Allettan. Målet till kommande säsong är att hålla grytan kokande och bygga vidare på detta.

I förra veckan höll klubben presskonferens och nya tränarna Mikael Österblom och Magnus Kullenback kunde presentera 14 klara spelare.
– Det ska bli kul att jobba med Micke och en ny grupp människor, sa assisterande tränaren Magnus Kullenback när podiet startade snacket.
Mikael Österblom avslöjade att målsättningen är att inte vara sämre än förra säsongen.
– Det är självklart att vi går till Allettan.

Förra säsongens förstemålvakt , Alexander Jirhage, blir kvar och han kommer att tampas om förstespaden med nyförvärvet Andrej Vasiljevic som vaktade målet i Arlanda Wings förra säsongen.
– Vi nådde längre förra säsongen men det finns mer att ge i den här truppen. Det ska bli spännande, säger Alexander Jirhage.

Andrej Vasiljevic kommer från Kroatien, vilket inte är så vanligt inom svensk hockey.
–Jag är nog den enda kroaten i svensk hockey. Men det är en spännande resa och jag lär mig mycket, säger Vasiljevic.
När det gäller anfallsspelet nästa säsong ser det riktigt spännande ut. Visserligen tappade laget förra årets poängkung, Gustav Jansson, till Vimmerby som är ett topplag i den södra div 1-hockeyn.

Men istället har Vallentuna värvgat centern Niclas Lehmann som gjorde 46 poäng på 40 matcher med Huddinge förra säsongen.
–Jag trivs med Micke (Österblom) och tror på hans sätt att spela hockey, uppger han som en av anledningarna till att han valt att spela för Vallentuna Hockey.
– Men sedan har jag hört mycket gott om föreningen och personerna runt laget. Jag tror på hela upplägget med sportgruppen och de människorna som finns runt detta.

Stefan Söder är också ett mycket intressant nyförvärv, senast från EC Bregenzerwald i Österrike. Han har gjort 224 poäng på 238 matcher i div 1 och har erfarenhet från spel i allsvenskan. Han har ett rykte om sig att vara en hårt jobbande spelare med bra tekniska egenskaper.

De 14 spelare som hittills är klara för spel i Vallentuna nästa säsong är fördelade på två målvakter, fem backar och sju forwards.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *