Löpartalangerna uttagna till U-SM

Löpartalangerna uttagna till U-SM

Foto: Uffe Lindeborg

Laddar för att testa att tävla i mångkamp

Löpartrion Moa Granat, Elina Hellgren och Lizette Carlsson firade många triumfer på löparbanorna förra året. Nu laddar de för Ungdoms-SM i mångkamp 1 och 2 februari.

Det är en avspänd och familjär stämning i Lovisedalsskolans gymnastiksal när 13 friidrottare och tränarna Heike och Per Tollefors värmer upp genom att spela tvåmål med två stora pilatesbollar. Detta trots att det pågår förberedelser och laddning inför årets första riktiga tävlingstest för trion som var stekheta på löparbanorna förra året.

Men, som vanligt har de en avspänd inställning till de utmaningar de tar sig an. Kanske är det lite av hemligheten bakom Vallentuna friidrotts framgångar just nu. Att den avspända atmosfären i klubben ger sådan harmoni att de kan kanalisera sin energi under tävling.

SPÄNST. Elina Hellgren flyger över häckarna på träningen.
Foto: Uffe Lindeborg

Trots att ingen i trion har någon större vana av att tävla i några av de grenar som ingår i en mångkamp så märks det att Per Tollefors har en del förhoppningar på goda resultat.
– Eftersom klubben inte har haft någon mångkampare på flera år så är jag inte så insatt, men sett till de olika grenarna så är tjejerna duktiga på dem.

Elina Hellgren ser den kommande tävlingen som en rolig grej.
– Det ska bli kul att testa något nytt. Jag springer ju mest annars och testar bara de andra grenarna under klubbmästerskapen. Den gren jag tror att jag kommer att lyckas bäst i är loppet över 600 meter. Jag har lyckats ganska bra med den distansen tidigare.

Att löpardistansen är 600 meter istället för 400 eller 800 är något som Lizette Carlsson funderar på inför tävlingarna.
– Det ska bli spännande, jag har inte kört den distansen tidigare och det är ju inte samma sak som att springa 200 meter kortare eller längre.

Lizette har en känsla av att det kan bli ett bra resultat för Vallentuna i U-SM.
– Jag tror att någon av oss kan nå pallen.

Moa Granat känner att hon börjar ladda allt mer ju närmare tävlingarna det är.
– När vi bestämde oss för att ställa upp kändes tävlingarna långt bort, men nu känner jag att jag laddar allt mer för dem.
– Men jag ser det mest som en rolig grej. Jag har inte tävlat i längdhopp, kula och höjdhopp sedan jag var liten. Så jag har inga förväntningar inför tävlingarna.

Umgdoms-SM i mångkamp avgörs inomhus i Sollentuna 1 och 2 februari.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *