Michael Johansson tillbaka i GoIF Kåre – som tränare

Michael Johansson tillbaka  i GoIF Kåre – som tränare

KLAR OCH TYDLIG. Michael Johansson har haft Ulf Lyfors som tränare under flera år, vilket är en bra förebild inför uppdraget som tränare.
Foto: UFFE LINDEBORG

Michael Johansson, 29 år, var med på klubbens resa från div 6 till div 4 som lagkapten. Nu återkommer han till klubben som huvudansvarig tränare och bildar ledarduo med Kennet Hellberg.

-Jag hoppas att vi ska spela en positiv och underhållande fotboll, men också vinna matcher, säger Michael Johansson.

Föreningen hoppas också på att fler tidigare spelare ska återkomma till laget. De som var med och bidrog till att klubben gjorde en resa genom fotbollsdivisionerna. Men det är ingenting som Michael Johansson fäster någon större vikt vid.
–Nej, alltså det är roligt om det kommer tillbaka några profiler, men det viktiga är att forma ett lag av de spelare som finns idag.

”Vi ska ha kul”
Laget består i dagsläget av en mix av erfarna spelare, som exempelvis Tobbe Eriksson och Pontus Engström, men flertalet spelare är unga.

När laget tränade i torsdags i förra veckan var det den andra träningen som Michael Johansson styrde upp. Och han gjorde det med pondus och tydliga direktiv till spelarna.

–De flesta spelar inte i div 5 för att nå Premier League, tanken är att vi ska ha kul.

Men samtidigt är Michael Johansson van att analysera, han arbetar till vardags som finansanalytiker på en bank.
– Vi sätter inte någon målsättning om att vi ska gå upp i år. Vi ska vara spelförande och ha mycket bollinnehav samtidigt som vi ska bli bättre som spelare.

Michael hämtar en del inspiration från sin tid som collegespelare i USA. Då spelade han ofta inför en publik på 1600-1700 personer.
– Men där tränade vi varje dag och hade 6-7 heltidsanställda runt laget. Det är lite skillnad, säger han med ett leende.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *