NYHETER 2022-11-03 KL. 08:50

Artisterna repar i Vallentuna till hyllningskonsert

Av Daniel Bergholm

Artisterna repar i Vallentuna till hyllningskonsert
GENREP. Artisterna och bandet finsplipar de sista detaljerna i Vallentuna innan det är dags för hyllningskonserten till rockbandet The Who på Göta Lejon i Stockholm. Foto: Roffe Andersson

Den tredje november sker en hyllningskonsert till det brittiska rockbandet The Who på Göta Lejon i Stockholm.

Med låtar som ”Baba O´Riley” och ”My Generation” ska artister som Mats Ronander, Meja och Conny Bloom återskapa bandets gamla rockoperor och repetitionerna innan gör de på Galaxy i Vallentuna.

– Det viktigaste är att vi får till den enorma energi som de hade och det ska hända grejer hela tiden, säger Peter Jägerhult, producent till konserten och en av bandmedlemmarna.

Konserten blir en hyllning till The Who:s rockoperor TOMMY (1969) och QUADROPHENIA (1974) och på Galaxy märks det på stämningen att det är något speciellt som ska genomföras.
– Ingen har gjort det här i Sverige tidigare. Det är så otroligt svårt att göra att ingen ens försökt. Det här blir ett pilotprojekt och sedan blir det en fortsättning nästa sommar och höst. Vår förhoppning är att vi kommer kunna hålla på i flera år, säger Peter Jägerhult.

Åter på scen
Vallentunabaserade produktionsbolaget Peter Jägerhult Production (PJP) är de som ligger bakom konserten och Peter Jägerhult (som varit med i bandet Attack) spelar samtidigt bas i 6-mannabandet. Han är sedan länge en stor supporter till bandet The Who och för honom är det speciellt att få framföra deras låtar.

– Jag har aldrig övat så mycket som jag gjort nu i hela mitt liv. Det är så geniala låtar som levt vidare under så lång tid. Jag är både nervös och entusiastisk på samma gång. The Who är som bäst live och det hoppas vi få till, säger han.

Mats Ronander ser även han The Who som stora idoler och att få vara delaktig i en sådan här konsert är något han sett fram emot sedan han var en ung grabb som precis hade startat sin musikresa.

– Jag minns att jag såg dem i Örebro när jag var 13 år gammal och det förändrade mitt liv. Det ska bli fantastiskt roligt att få framföra deras låtar som en hyllning, säger han.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se