NYHETER 2024-09-19 KL. 09:30

Biltjuv fångades in i Vallentuna

Av Victoria Sid

Under måndagseftermiddagen fick en polisjakt sitt avslut i centrala Vallentuna. En man ska ha stulit en bil i Österåker och jagats av polis till Vallentuna.

Biltjuv fångades in i Vallentuna
GRIPEN. Mannen som nu är gripen misstänkt för en rad brott är i 35-års åldern. Foto: Roffe Andersson

Vid 15.42 på måndagseftermiddagen fick polisen in ett samtal om en bilstöld i Österåker. Mannen som stulit bilen har gått in i en bostad och stulit flera bilnycklar och kört iväg med en av bilarna.

– Han kör en sväng med bilen, bland annat till ett spår som heter Hacksta. Där är det någon som håller på att bli påkörd, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Mannen åker tillbaka till bostaden och byter till en annan bil och kör in i en villaträdgård.

– Där sladdar han runt och en sidospegel blir kvar, säger Mats Eriksson.

Från Österåker fortsätter mannen sin färd genom Täby till Vallentuna där han stoppas av polis. Flera patruller har då sökt efter honom på olika platser och en polishelikopter kallades in. Vid stora rondellen i centrala Vallentuna forcerar polisbilar biltjuven.

– I samband med gripandet slår vi sönder en ruta för att stoppa honom. En polis får skärskador.

Av att slå sönder glaset?

– Precis, och då börjar han backa och försöka köra iväg och i samband med det får han lättare skador.

Mannen som är i 35-års åldern anhölls och är misstänkt för 13 olika brott, bland annat grovt brott mot knivlagen, drograttfylleri och våld mot tjänsteman, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och smitning från trafikolycksplats.