Klik venligst
NYHETER 2020-02-14 KL. 10:32

Den slitna uteserveringen vid Systembolaget ska rivas

Av Peter

Den slitna uteserveringen vid Systembolaget ska rivas

Handlare: "Det blir ett lyft för centrum"

Uteserveringen vid pizzeria Empoli i Vallentuna centrum kommer att rivas. Det är kommunen som valt att ta bort serveringen.

–För oss gör det ingen stor skillnad, säger man på Empoli. Före rökförbudet var det fullt där så fort det gick att sitta ute, men när man inte får röka så är det ingen som sitter där. Det är bara en hyreskostnad som försvinner. Varför kommunen väljer att riva vet vi inte, de har inte sagt något till oss.

I butikerna intill har man starkare känslor kring rivningen. Tuija Boman på Centrumfloristerna är glad över att uteserveringen försvinner.
–Den är så nedgången att den nästan skrämmer bort kunder. Vi har pratat med restaurangen tidigare och sagt att om den ska vara kvar måste de renovera den. Det ser sjaskigt ut, och många väljer att inte att gå åt det här hållet när man ser den.

Även på Hälsokraft gläds innehavaren Roger Nordin åt att byggnaden ska tas bort
–Resten av centrum har fått en rejäl ansiktslyftning och ser välkomnande ut, men häruppe ser det nästan lite slummigt ut med den där gamla serveringen och den slitna rosa ingången till parkeringsgaraget. Allt som gör att det ser fräschare ut här är bra både för oss som har butiker intill och för hela centrum. Det jag är rädd för är att parkeringsplatserna här ska försvinna, för blir det för långt att gå kommer många kunder välja att handla någon annanstans.

Vallentuna Nya har sökt flera tjänstemän på kommunen för att få svar på varför man väljer att riva. Ingen har kunnat ge besked, men Iveta Bergmane som är handläggare på bygg- och miljötillsynsnämnden har en fundering.
–Jag är egentligen inte rätt person att svara på det, men kanske har man helt enkelt tänkt att det ser så fult och tråkigt ut att det måste bort?
Beslutet om rivning kan överklagas fram till den 2 mars.


igcaption>Foto: Roffe Andersson