NYHETER 2023-05-16 KL. 09:15

Festligheter i centrum inviger sommaren

Av Daniel Bergholm

Festligheter i centrum inviger sommaren
MARKNADSDAGS Charlotte Look ser fram emot att majfesten blir av i Vallentuna centrum den 20:e maj. Där kommer bland annat artisten Theoz att uppträda. Foto: Roffe Andersson

Lördag 20 maj är det dags för majfest i Vallentuna centrum. Mellan 10:00–16:00 kommer det traditionsenliga eventet äga rum.

I år bjuds det, utöver den ordinarie marknaden, på artisten Theoz, känd från Melodifestivalen.

– Vi planerar för en riktig familjefest med massor av utställare och aktiviteter, säger Charlotte Look, centrumledare för Fastpartner, som ansvarar för festen.

Enligt Charlotte Look har planeringen skett under lång tid och att de i år lyckats få hit Theoz ser hon som en extra stor framgång.
– Han är ständigt aktuell och omåttligt populär bland unga, det hoppas vi ska bidra till feststämningen när han kliver upp på scenen vid 14-tiden, säger hon.

Lokala företagare och ponnyridning
Därtill kommer det även vara full fart med mängder av andra aktiviteter och utställare som Vallentunaborna kan ta del av under dagen.

– Det kommer vara många lokala föreningar, hantverkare och företag på plats. 4H-gården kommer också dit och visar upp sina olika djur samt erbjuder ponnyridning. Vi har försökt tänka på bredden och att det ska vara ett event för hela familjen, säger hon.

Utöver hoppborgar, ballonger och marknadsstånd, kommer det vara fullt ös på scenen. Allékören uppträder och även deltävlingen ”Stage Academy Artist” går av stapeln.
Där kan också vem som helst anmäla sig och ge sig själv chansen att lyckas på scen – och samtidigt gå i artister som Tusse och Hanna Ferms fotspår.

Modevisning
Ett annat dragplåster är modevisningen som kommer ske klockan 13:00. Den har varit ett återkommande tema under åren som Fastpartner arrangerat centrumfester.
Förra året skedde den i september för att visa upp höstkollektionerna, men i år är det fokus på sommarens hetaste trender.

– Det blir ett tillfälle där butikerna i centrum ges möjlighet att visa upp det senaste modet, som förhoppningsvis kan inspirera lite inför sommaren. Det brukar vara ett populärt inslag, säger Charlotte Look.

Hur mycket publik förväntar ni er?
– Om man tänker på hur det varit tidigare så hoppas vi, om vädret hjälper till, att vi ska få dit drygt 1500-2000 personer.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se