NYHETER 2024-06-18 KL. 10:01

Här kan du fira i Vallentuna

Av Victoria Sid

Den 21 juni är det dags att fira midsommar med sång, kransar och dans runt stången. Har du inte hittat ditt firande än? Kika in listan på ställen att fira in sommaren i Vallentuna.

Här kan du fira i Vallentuna

Orkesta Bygdegård

Ta med egen picknick och fira midsommar på Orkesta bygdegård. Firandet kommer inledas med ett gåtåg från Lindholmens station klockan 13.00. Därefter är det dans runt midsommarstången. På platsen kommer det även finnas fiskdamm, pilkastning, midsommarspel, tombola och chokladhjul.

Frösunda hembygdsförening

Ta med egen matsäck eller köp fika på plats och fira midsommar på Björkvallen tillsammans med hembygdsföreningen och Frösunda sportklubb. Klockan 11.00 kläs stången med medtagna blommor och vid 12.00 blir det dans. På platsen kommer det finnas tipspromenad, pilkastning och lotteri.

Vallentuna hembygdsförening

På Kyrkängen vid Vallentuna kyrka firas ett traditionsenligt midsommarfirande med dansuppvisning och lekar. För den som vill finns kaffe och bröd till försäljning. Firandet startar klockan 14.00.

Össeby hembygdsförening

I Brottby blir midsommarfirandet vid hembygdsgården. Fika finns att köpa från klockan 11.00 och stångresningen börjar klockan 12.00 därefter blir det dans. På plats kommer bandet Jerres spela midsommarhits.