NYHETER 2020-05-29 KL. 10:04

Här tar de första spadtaget på Gärdesvägen

Av Hege

Här tar de första spadtaget på Gärdesvägen

FYRA SPADTAG. Från vänster:. Ronny Jansson, vd Credentia, Olle Nordberg, projektchef Vallentuna kommun. Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande Vallentuna kommun och Marc Micallef, projektutvecklingschef Credentia.
Foto: VALLENTUNA KOMMUN

Inflyttning i de nya bostadshusen planeras till 2021-2022

I vanliga fall brukar kommunen bjuda till en liten samling för press och intresserade när det första spadtaget ska tas vid ett bygge.

– Men vi var tvungna att smyga lite för att undvika folksamling, vi tog det första spadtaget och i dag är arbetet i gång, säger Olle Nordberg, projektchef på kommunen.

Första inflytt i de hundra nya lägenheterna blir någon gång 2021-2022.
– Det är väldigt kul att det händer något nu, det har varit flera år av planering. Det är en pusselbit som faller på plats när den som ska in mot centrum via västra entrén, från Väsbyhållet, möts av en ny entré med modern arkitektur, säger Olle Nordberg.


igcaption>FRAMTIDSVY. Så här kommer det att se ut när husen är klara. Ja, med ett undantag: Småhusen som ligger där arkitekten ritat en gräsmatta kommer att finnas kvar.
Illustration: Berlin arkitekter för Bällstaudde

Men det är inte alla som är glada åt nybygget. De boende i husen som huserar bland annat Galleri Freja förlorar en grönyta och sin utsikt mot kyrkan. Enligt Olle Nordberg är var det ska byggas en politisk fråga.
– Överlag har det varit väldigt mycket positiv respons på det här bygget och utvecklingen av centrala Vallentuna. Men bor man nära någonting som ska förändras kan det upplevas negativt.

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand (M) är nöjd med att ha tagit första spadtaget.
– Projektet är en viktig del i kommunens satsning på utveckling av centrala Vallentuna. Vi vill möjliggöra för fler bostäder, höja kvaliteten i de offentliga rummen och utveckla centrum som ett nav, säger Parisa Liljestrand i ett pressmeddelande.

Den som bygger är Bällstaudde Bostadsutveckling, som är ett samarbete mellan Credentia och Landsort Care 4.