NYHETER 2023-10-05 KL. 09:25

Invigningen av dinosaurieparken försenas

Av Daniel Bergholm

Besiktningsanmärkningar har satt ett tillfälligt stopp för invigningen av Vallentunas nya lekpark på Tallhammarsvägen. Nu hoppas kommunen att den i stället ska stå redo att öppna för allmänheten under första halvan av oktober.

Invigningen av dinosaurieparken försenas
Invigningen av dinosaurieparken har skjutits fram flera gånger och fortfarande står det staket runt området. Nu meddelar kommunen att det måste genomföras åtgärder efter besiktning. Foto: Roffe Andersson

Premiären för dinosaurieparken fortsätter att skjutas fram. Målsättningen från början var slutet av sommaren och sedan i slutet av september. Än är inte ett datum satt.

– Det har varit frustrerande att vi inte har kunnat sätta ett invigningsdatum än. Nu siktar vi på att den ska invigas i början av oktober, säger Johan Carselind, Gatu- och Parkchef på Vallentuna kommun.

Besiktningskritik

Även om det tydligt går att se hur utformningen av den nya dinosaurieparken kommer se ut, står det fortfarande staket runt området.

Det beror på att besiktningen visade på flera fel i byggnationen.

– Dels är det en trävägg och dels elen i en stolpe. Där har vi inte riktigt varit överens med entreprenören kring ansvarsfrågan. Och vi kan inte inviga den innan lekplatsen är 100 procent säker, säger han.

Enligt Johan Carselind är åtgärderna något som är hyfsat lättfixade och ska ske inom närtid, vilket ändå gör att barn- och unga snart kommer kunna leka på den nya lekplatsen.

– Det är många som har undrat och varit nyfikna på när stängslen ska tas ner och parken öppnas upp. Men det är inte långt kvar, säger Johan Carselind.