NYHETER 2023-10-19 KL. 10:28

Kampen för Sörgårdens tyg

Av Daniel Bergholm

Efter ett kontroversiellt beslut från bostadsrättsföreningen möter butiksägaren starkt stöd från Vallentunabor – överväger nu juridisk kamp för att rädda skyltarna.

Kampen för Sörgårdens tyg
KÄMPAR. Ann-Britt Jansson överväger att ta juridisk hjälp för att få rätt i tvisten med bostadsrättsföreningen. Foto: Roffe Andersson

Sörgårdens tygs ägare, Ann-Britt Jansson, har fått stort stöd av Vallentunabor sedan Vallentuna Nya skrev en artikel om att hon nekas sätta upp skyltar igen efter en fasadrenovering.

– Jag har fått så positiv respons från kunderna. Många tycker, precis som jag, att det är beklagligt att det blivit så här och hoppas på en lösning, säger hon.

Gensvaret, som även kommit på sociala medier, fungerar som extra motivation för henne att fortsätta kämpa.

– Vad det leder till är svårt att säga. Men oavsett vad som händer har jag fått det stödet. Det tar jag med mig framöver, säger Ann-Britt Jansson.

Däremot har det funnits mindre positiv respons från styrelsemedlemmar i den aktuella bostadsrättsföreningen.

– De har kommenterat på sociala medier. Men jag upplevde mer att de gjorde sig själva en otjänst. I övrigt har jag inte hört något, säger hon.

Juridisk hjälp

Ann-Britt berättar att hon nu tagit juridisk hjälp. Enligt juristen är en möjlig väg att trotsa styrelsen och starta en rättslig process i ärendet. Eventuellt genom att sätta upp skyltar och markiser ändå.

– Det kanske leder till att BRF:en anmäler mig till Hyresnämnden. Den kampen är jag kanske beredd att ta för att fortsätta driva affären. Men vi får se, i en rättslig process kan man aldrig vara 100 procent säker på att man får rätt.