NYHETER 2023-08-10 KL. 11:37

Kritik mot ST1 - nytankade bilar fick allvarliga fel

Av Daniel Bergholm

Kritik mot ST1 - nytankade bilar fick allvarliga fel
PROBLEM. Vatten, rosa sörja och även fel bensin uppges på sociala medier ha hamnat i tanken och tvingat bilägarna att skicka sitt fordon på reparation. Foto: Daniel Bergholm

En rad incidenter har rapporterats under förra veckan då bilar plötsligt har stannat, tappat kapacitet eller visat varningslampor efter att ha tankat på ST1:s pumpar.

Vallentunabor berättade på sociala medier att de misstänker att bensinmacken ST1:s pumpstationer orsakat så pass allvarliga fel att bilarna tvingats bärgas till verkstaden. Flera har också skrivit att de drabbats av reparationskostnader som uppgår till tusentals kronor.

Vatten i tanken

En av de personer som Vallentuna Nya pratat med berättar om sin upplevelse under en tankning förra veckan.

– Jag var där i tisdags och kom fyra-fem meter efter tankning. Då la bilen bara av och jag var tvungen att ta bilen till verkstaden. Efter några dagar fick jag svaret att de hade tömt bilen på bensin och konstaterat att felet berodde på att de hittat vatten i tanken.

Nu har en gemensam grupp skapats med syfte att samla in information från de som drabbats av problem efter tankning på ST1.

– Vi försöker samla in bevis om vi skulle behöva driva detta vidare. Att företaget exempelvis inte vill stå för reparationskostnaderna. För min del landar kostnaden på uppemot 10 000 kronor – och det är fler som har liknande utlägg.

Pumpar avstängda

ST1:s distriktschef Fredrik Holmqvist är medveten om situationen och företaget har under de senaste dagarna fått in flera kundreklamationer för specifikt bensinen blyfri 95.

– Då det är ett antal reklamationer har vi anledning att tro att det kan finnas fel. Vi tar detta på största allvar och har beslutat att stänga försäljningen av blyfri 95 på stationen från torsdag eftermiddag. Den kommer att vara avstängd tills vi får provsvaren från bland annat pumparna.

Fredrik Holmqvist meddelar att om man som billist upplevt problem vid tankning under föregående vecka, ska man höra av sig till ST1 kundservice samt fylla i en reklamationsblankett som då registreras.

Kommer dessa privatpersoner att få ersättning för skadorna som har uppstått på bilarna?

– Om vi upptäcker i utredningen att det har varit något produktfel kommer vi att vidta åtgärder för detta. Självklart kommer vi hjälpa de kunder vars fel kan härledas till denna produkt och vi kommer ta kontakt med dessa.

Några av kommentarerna på Facebook:

”Tankade på pump 5 imorse och när vi skulle köra den på eftermiddagen startade inte bilen. Den hade bara gått 97 mil och behövde redan bärgas. Verkstaden återkom och berättade att de hittade en rosa vätska i bensinen. Måste nu lösa ut bilen för 13 587 kronor.”

”Fick exakt samma problem efter att ha tankat där igår på pump 5. Gick oerhört långsamt. Efter 10-15 minuter kände jag hur bilen började gå ostabilt och skakningar kom från motorn. Då började en varningslampa lysa att det var fel på avgassystemet. Nu är bilen inlämnad på verkstad för felsökning.”

”Jag tankade igår morse. Åkte cirka 5 minuter, sen stannade bilen. Enligt verkstaden hade jag fått etanol i tanken istället för 95 oktan.”

”Vi råkade ut för samma sak igår.”

”Jag känner flera som inte kan tanka på ST1:s bensin. Bilen fungerar dåligt efter att de har tankat där.”

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se