NYHETER 2023-04-20 KL. 08:30

Läge för fika i sällskap med solen

Av Daniel Bergholm

Läge för fika i sällskap med solen
ÖPPET. På Brödernas kan man sitta ute nu, liksom på flera andra ställen i Vallentuna centrum. Foto: Roffe Andersson

Har du längtat efter att ta en matbit, kaffe eller öl med solen lysande i ansiktet?

Nu när vårvädret äntligen tagit sig till Vallentuna har även uteserveringarna i centrum börjat öppna upp.

Där har bland annat Espresso House skaffat ytterligare en uteservering mot stationssidan och på Gästgiveriet planerar man att sätta in soffgrupper för att komplettera matserveringen.

Enligt Nicolina Baute, platschef på Espresso House, har uteservering på båda sidorna av lokalen varit något man försökte få till redan till öppningen i höstas, men då man gjorde en miss i ansökningsprocessen kom bara den ena sidan med.

Nu har man fått till det som det var tänkt och den 3 april var första dagen med dubbla uteserveringar.

– Det var planen från början. Vi tror att den nya delen kommer vara ett bra läge för folk att vänta på buss och tåg. Vi har utökat båda sidorna med totalt 40 platser, säger hon.

På Gästgiveriet har man även där nyligen öppnat sin servering utomhus för året. I år planerar man för att göra den till mer än bara matplatser.

– Vi planerar just nu att få till nya soffgrupper på den delen där det finns mest sol för att göra det till en plats där man också kan hänga med sitt sällskap, lite mer lounge-aktigt, säger Shivan Akram på Gästgiveriet.

Utöver det har man i år även jobbat på att utöka öppettiderna för uteserveringen.

– Vi har nyligen skickat in en ansökan om att förlänga öppettiderna med en timme från klockan 22 till klockan 23. Det är något vi velat få till länge men nu är det äntligen på gång, säger han.

Fler restauranger i centrum med tillgång till uteservering:
Misora Sushi: Har återigen fått tillstånd att ha uteservering. Enligt ägaren Jaga Erdane har man väntat tills solens intåg innan man ställde fram utemöblerna för säsongen. I lördags, den 15 april, hade de sin första dag med uteservering för året.

Lilla Valentina: Har ännu inte öppnat upp sin uteservering på torget, men man meddelar att det senast sker i början av maj och om vädret tillåter blir det tidigare än så.

Brödernas: Öppnade upp sin uteservering på drygt ett 70-tal platser i måndags förra veckan.

Mae Thai: Har öppnat sin uteservering.

Presto Grillen: Har öppnat sin uteservering.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se