NYHETER 2022-10-20 KL. 08:25

Lekfullt målade får pryder öppen konstvägg

Av Daniel Bergholm

Lekfullt målade får pryder öppen konstvägg
Totalt 596 får kommer delta på öppen konstvägg i Kulturhuset när Gustav Borgefalk för första gången ställer ut sina målningar. Här håller han i "Utfårskaren". Foto: Roffe Andersson

Brottbybon Gustav Borgefalk kommer mellan den 19 oktober och den 12 november ställa ut på öppen konstvägg i Kulturhuset.

Utställningen, som blir Gustavs första, heter ”får, får, får!”, och på de fem tavlor som hängs upp finns 596 får utspridda.

– Jag har länge tänkt att det skulle vara kul att någon gång i livet testa på det här. Det ska bli spännande att se vad man får för reaktioner, säger han.

Intresset har han med sig från barndomen och det ger honom fortfarande mycket att hålla i gång den hobbyn, vid sidan av sitt yrke som företagare.

– Den lekfullheten är något jag inte velat tappa. Att få ha kvar ett mått av skapande i en vardag som ska vara så jäkla seriös hela tiden, det blir en skön escape, säger Gustav Borgefalk.

Att ha får som tema menar han kommer lite av en slump, men att djuret följt med honom i ett antal år.

– Jag har alltid varit sådan att jag låtit pennan styra vad som kommer ut på papperet. Jag hoppas de besökare som kommer ska få en egen bild av vad fåren hittar på för fuffens och förundras över det lilla. Kanske kan de också hitta sitt eget favorit-får eller undra över vad som fanns i mitt huvud när jag målade dem.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se