NYHETER 2023-11-30 KL. 10:00

Livsmedelsaffär håller fortsatt stängt

Av Daniel Bergholm

Men nu har Sörgårdens pizzeria återupptagit sin verksamhet efter branden. En och en halv månad sedan den misstänkt anlagda branden mot Sörgårdens Livs, hade både livsmedelsaffären och pizzerian i Sörgården stängt.

Livsmedelsaffär håller fortsatt stängt
UPPEHÅLL. Livsmedelsaffären och pizzerian i Sörgården rökskadades efter en misstänkt anlagd brand mot livsmedelsbutiken. Efter det har båda verksamheterna haft ett långt uppehåll. Foto: Daniel Bergholm

Men nu meddelar Bostadsrättsföreningen Sörgården att pizzerian öppnat igen och att butiken snart kommer att göra detsamma.

Natten till den 12 oktober i år bröt en brand ut vid entrémattan till Sörgårdens Livs i Vallentuna. Lokalen fylldes med rök och skadade delar av interiören. Röken påverkade även Sörgårdens pizzeria som ligger precis intill.

Lång stängningstid

Branden misstänktes vara anlagd och polisen startade en förundersökning om mordbrand. Både livsmedelsaffären och pizzerian pausade därefter sina verksamheter.

En och en halv månad senare hade ingen av de två öppnat igen. Verksamheterna har inte heller gått ut med information kring hur länge uppehållet kommer fortsätta. Den enda informationen som kommit är att pizzerian för en månad sedan lämnade en lapp på dörren där det stod ”Tillfälligt stängt på grund av rökskador”.

Sanering pågår

Bostadsrättsföreningen Sörgården har haft kontakt med ägarna. De berättar att från och med den 23 november så är pizzerian öppen igen, medan livsmedelsaffären fortfarande renoveras.

Anledningen till att det har tagit tid att starta upp igen menar de har att göra med diverse försäkringsärenden hos försäkringsbolagen. De har även hand om det saneringsarbete som pågått i de två lokalerna de senaste veckorna.

– Vad vi vet håller butiken på att saneras just nu, medan pizzerian precis är klar. De väntade in de sista kylarna för att dra igång verksamheten igen, säger Tina, som är fastighetsadministratör i föreningen.

PIZZERIAN ÖPPEN. Efter en och en halv månad öppnade Sörgårdens pizzeria återigen den 23 november. Livsmedelsaffären bredvid genomgår fortfarande ett saneringsarbete, men siktar också på att öppna snart igen. Foto: Daniel Bergholm

Tillbaka till det normala

Att det har tagit så pass lång tid är inget som förvånat BRF:en - med allt ifrån att ta hand om lösöret i främst butiken, men även nya leveranser som ska hanteras genom olika typer av försäkringar.

Men under den pågående dialogen som man har haft, kan de berätta att även livsmedelsaffären siktar på att dra igång igen även om det kan dröja lite.

– Det har varit jättetråkigt att det har tagit så lång tid, då dessa verksamheter brukar ge lite liv till området. Men som vi har uppfattat det har båda två varit entusiastiska över att öppna igen, säger Tina avslutningsvis.