NYHETER 2020-10-16 KL. 10:18

Lovisedalsskolan samlade in drygt 65 000 kronor

Av Anneli

Lovisedalsskolan samlade in drygt 65 000 kronor

SNABBSERVERING. En hamburgare var nionde sekund blev totalt 1100.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Välgörenhetslunch med hamburgare gjorde succé

För fjärde året i rad anordnade Lovisedalsskolan en välgörenhetslunch för ”Världens barn”.

Och det blev succé även i år: 65 145 kronor kom direkt in på Radiohjälpens konto.
–Vi hade inte räknat med den summan. Det är förbluffande och vi är fantastiskt glada, säger Robert Heribertsson, Lovisedalsskolans kock och den som planerar lunchen.

Till sin hjälp har han haft ett stort gäng personal och elever på skolan. Tidigare år har det serverats buffé i skolans matsal, men i år, för att göra det corona-säkert, valde man att ha drive-through längs Lovisedalsvägen och servera fyra olika sorters hamburgare.
–Vi öppnade klockan 11 men redan 10.30 var en del bilar på plats som ville stå först i kön. Sen var det en jämn ström med bilar i tre och en halv timme. Ibland var det kö ända ut på Stockholmsvägen, men alla var förstående och tog det lugnt, berättar Robert.

Snabba hamburgare
När bilarna svängde in på Lovisedalsvägen togs de emot och fick en lapp med menyn, gjorde sin beställning och swishade till ”Världens barn”. Vid vändzonen stod barn och personal och grillade burgare för fullt och serverade de väntande kunderna.
–Vi hade flera sorters hamburgare, en vegetarisk och i sista stund bestämde vi oss för att även ha en kycklingburgare och en barnhamburgare, en med bara ketchup.

I år sändes TV-galan med insamling till ”Världens barn” innan Lovisedalsskolan hunnit ha sin lunch.
–Vi fick frågan från ”Världens barn” om vi trodde vi skulle få ihop 50000 kronor, för då kunde vi vara med i TV med vårt namn. Men hur vi än räknade och räknade så kom vi fram till att det nästan är omöjligt, vi skulle inte komma upp i så mycket pengar. Och när dagen var slut så landade vi på 65000. Det är fantastiskt!

Sammanlagt 1100 burgare, en levererad hamburgare var nionde sekund, blev resultatet.
–Jag är jätteglad för alla som slet så, alla som lånat ut saker och som sponsrat oss, det är verkligen superkul.

Och nästa år är det dags igen, eller?
–Varje år säger vi, kanske inte igen, men sen efter semestern och sommaren, då börjar vi tänka på det här igen och så hör ”Världens barn” av sig och man blir sporrad och peppad. Hur det ser ut då vet vi inte, det beror på pandemin bland annat. Men det vore kul att göra något i alla fall.