NYHETER 2024-02-15 KL. 09:20

Max planerar att öppna mathak vid infarten till Tellusområdet

Av Victoria Sid

Max planerar att öppna mathak vid infarten till Tellusområdet
BURGARSTÄLLE. Här hoppas snabbmatsrestaurangen Max få öppna nytt mathak. Bygglov är inlämnat för bygge intill glasmästeriet. Foto: Roffe Andersson

Ett stenkast från Vallentuna gymnasium har hamburgerkedjan Max ansökt om bygglov. Om bygglovet går igenom kommer restaurangen att bli granne med Vallentuna Glasmästeri på Olsborgsvägen.

Förra gången en större hamburgerkedja försökte etablera sig i Vallentuna protesterade elever på Vallentuna gymnasium, vilket Sveriges Radio rapporterade om. Eleverna trodde att deras matvanor skulle försämras och fick kommunfullmäktige att återremittera tillståndsärendet. När Vallentuna Nya Tidning besökte Vallentuna gymnasium för att höra vad eleverna tycker om att Max kan öppna i närheten var det helt andra reaktioner än 20 år tidigare.

”En bra idé”

I ett mejl till tidningen bedömer Max själva att det finns en bra efterfrågan i området och att de kan fylla ett behov. ”Vi hoppas att bygglovet faller väl ut”, skriver Helena Stenqvist, presskontakt för Max Burgers.

Victoria Sid

victoria@vallentunanya.se

– Det hade varit asbra. Jag tycker vi behöver i alla fall en stor snabb restaurang för att Vallentuna ska hänga med. Det hade varit kul. Jag hade besökt den några gånger kanske, Wilmer Insulander, 16.

– Jag tycker det låter jättebra. Det känns som att många skulle gå dit ofta. Vi har ju inte riktigt någon matkedja här. Jag hade besökt den, Gabriella Stallard, 17.

– Jag tycker det är en bra idé. Då får vi en fastfood-kedja som alla känner igen. Jag hade alltid gått dit. Det är något jag är van vid och gillar, säger Sizar Khalaf, 19.

– Vi har inte någon snabbmatskedja här utan det är vanliga restauranger. Jag hade verkligen besökt den, säger Elsa Andersson, 17.