NYHETER 2023-11-16 KL. 10:55

Möbeljätten har öppnat i Vallentuna

Av Daniel Bergholm

Möbeljätten har öppnat i Vallentuna
FÖRSTA KUND. Camilla Odehammar var den första kunden. Hon hade spanat in två plädar som passar bra när vintern snart är här. Foto: Roffe Andersson

09:00 på torsdagen den 9 november öppnade Jysk sin nya butik i Vallentuna. Parkeringen utanför var snabbt full och det var uppenbart att många Vallentunabor ville ta tillvara på tillfället.

Det första köpet gjorde Camilla Odehammar, som stannade till på vägen till jobbet. Hon visste precis vad hon ville ha.

– Det känns väl bra att vara först. Jag hade spanat in två plädar innan, som passar perfekt nu när det är kallare ute, säger hon.

Redan en kvart innan öppning stod ett 50-tal i kön och när bandet klipptes av platschefen Catrin Mellberg möttes besökarna av hejarop och applåder från de anställda.

Den som var först på plats utanför butiken var Vallentunabon Vera Löfgren. Hon hade ställt sig i kön redan 45 minuter innan öppning. Målsättningen var att få tag i handdukar och en badrumsmatta.

– Jag visste vad jag skulle ha. Jag trodde inte att jag skulle vara först, men det var ju en rolig grej. En sådan här butik behövs verkligen i kommunen, säger hon.

Under byggnationen av Jysk har det varit en del strul med att de exempelvis har behövt byta entreprenör. Men trots det står den 1100 kvadrat stora butiken redo i tid. Platschefen Catrin Mellberg menar på att det har varit en intensiv sista månad för att hinna med allt innan premiärdagen. Nu är det mesta på plats.

– Det har varit en lite speciell process med bygget, det blev tightare tidsmässigt och körschemat har inte klaffat helt. Men nu känns det jättebra.

PREMIÄR. 09:00 på torsdagsmorgonen den 9 november klippte platschefen Catrin Mellberg bandet som förkunnade att Jysk Vallentuna nu har öppnat. Foto: Roffe Andersson

Vad säger du om intresset vid öppningen?

– Vi hade en ganska bra magkänsla innan, det har pratats mycket i övriga butiker där kunderna har varit nyfikna på när vi öppnar i Vallentuna. Jag hade en förhoppning om att det skulle stå kunder utanför, men inte att det skulle vara så här mycket.

Catrin Mellberg har jobbat på Jysk i fem års tid och tidigare ansvarat för butiken i Bromma. Nu kommer hon ha hand om butiken i Vallentuna.

Vad tror du om läget, kommer Vallentunaborna att hitta hit?

– Det tror jag. Det är nära till centrum och det är väldigt mycket trafik som passerar på vägen utanför. Det är en passage som egentligen inte kan bli bättre, och vi har stora skyltar, säger hon och skrattar till.

Öppettiderna kommer vara 10-19 på vardagar och 10-17 på helgerna.

Bra för kommunen

Näringslivsstrateg på Vallentuna kommun, Magnus Isberg (M), är som många andra positiva till att ett stort möbelföretag nu etablerat sig i Vallentuna.

– Utöver några finsnickare så är det den första möbelkedjan som startat upp, vilket är jätteroligt. Att Jysk fått upp ögonen för Vallentuna visar på att vi är en tillväxtkommun, säger han.

Vad kommer det här innebära för Vallentunaborna?

– Desto fler stora företag som kommer hit tror jag kommer leda till att fler väljer att stanna i kommunen. Att man gör sin inhandling här i stället för att åka till exempelvis Arninge. Lindöområdet blir nu en handelsplats tillsammans med Byggmax och det finns yta för fler etableringar framöver, säger Magnus Isberg (M).

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se