NYHETER 2023-02-02 KL. 08:35

Ninjatävling med prispengar i Vallentuna

Av Loke Johansson

Ninjatävling med prispengar i Vallentuna
TÄVLINGSDAGS. Lisa Joulin och Per-Anders Dagborn arrangerar hinderbanetävling på Sports Club - med 70 000 kronor i prispotten. Foto: Roffe Andersson

Efter tre års renovering är nu “Ninja World” på Sports Club färdigbyggd. Snart går den första hinderbanetävlingen av stapeln – med 70 000 kronor i prispotten.

Efter en storrenovering under pandemin står nu “Ninja World” klar i gamla Nova-lokalen vid Sports Club. Den består av sex hinderbanor i olika svårighetsgrad, fördelade på två våningar. Den 11 mars går första tävlingen, “Ninja World Open”, av stapeln. Det finns 60 platser till tävlingen, och det är först till kvarn som gäller.

– Intresset har varit bra hittills. Vi har fått in anmälningar både från tonåringar och 50-plussare. Sen är det givetvis många erfarna hinderbanelöpare som anmält sig, exempelvis så vet vi att det kommer personer både från Norge och Danmark för att tävla, säger Per-Anders Dagborn, ägare av Sports Club Vallentuna.

Lisa Joulin är med och arrangerar tävlingen, och hon hoppas att det inte bara är proffs som anmäler sig.

– Jag hoppas att det kommer vara blandat. Både yngre och äldre. Framförallt hoppas vi på att det inte bara kommer proffs utan även personer som bara vill utmana sig själva.

En utmaning för alla
I tävlingshinderbanan ingår hinder som armgång, spindelnätet och väggen. De fyra damerna och herrarna som klarar flest hinder på 25 minuter får möta varandra på eftermiddagen i finalheat.


TUFF BANA. Del av hinderbanan sedd uppefrån. Foto: Roffe Andersson


–Det finns både lätta hinder som nästan alla klarar av, men det finns också supersvåra. Det finns en utmaning för alla. Men det är nog ett fåtal som klarar av alla hinder och finalisterna kommer nog vara riktigt duktiga, säger Lisa Joulin.

Vinstpotterna fördelas på fäljande sätt: 20 000 kronor var till bästa man och kvinna. Tvåan går hem med 10 000 kronor och trean med 5 000 kronor.

–Tanken med prispengarna är att det blir både roligare och seriösare. Det är kul att människor verkligen tränar innan för att kunna prestera så bra som möjligt.
Mitt i rummet har de byggt en platå i plexiglas. Från den kommer de att filma tävlingen.

– Detta har varit en stor investering. Dels materialmässigt, men vi har även anpassat planlösningen för att kunna filma alla hinder. I framtiden planerar vi att livesända tävlingar härifrån och locka fler tävlingssugna med våra klipp, säger Per-Anders Dagborn.

Per-Anders Dagborn och Lisa Joulin siktar på att det ska bli fler tävlingar framöver.

– Planen är att tävlingarna ska bli återkommande. Fördelen med hinderbanorna är att de är inomhus, när sommartävlingar som Iron Man och Tough Viking är över så kommer vår hinderbana bli ett attraktivt vinteralternativ. Ambitionen är att ha en till tävling i november, avslutar Dagborn.

Fakta om Ninja World Open:
När? 11 Mars klockan 09:00
Var? Sports Club, Tellusvägen 21
Åldersgräns? Minst 16 år
Antal platser? 60 stycken - först till kvarn gäller
Anmälningsavgift? 395 kronor
Prispott? 20 000 till vinnaren, 10 000 till tvåan och 5000 till trean

Loke Johansson