NYHETER 2022-12-08 KL. 08:25

Nu kan vi få teknikhjälp på hemmaplan

Av Daniel Bergholm

Nu kan vi få teknikhjälp på hemmaplan
NYÖPPNAT Vallentunabon Khaled Saoud är butikschef för Elon Ljud & Bild som nyligen öppnat i centrala Vallentuna. Foto: Roffe Andersson

Elon Ljud & Bild har öppnat i Vallentuna centrum. Nu finns möjligheten att köpa och reparera mobiler, högtalare eller surfplattor på Tuna Torg.

– Vi vill hjälpa Vallentunaborna genom att man ska slippa åka i väg från kommunen för att få teknisk hjälp, säger Khaled Saoud, butikschef.

Lördagen den 3 december öppnade Elon Ljud & Bild i Vallentuna. Projektet med att öppna upp en Elon-butik har varit i gång sedan innan sommaren i år och butikschefen Khaled Saoud är en av fyra som nu är med och driver den som franchise.

Han bor själv i Ormsta och jobbade tidigare hos Mobiljätten som tidigare fanns på samma plats i Vallentuna centrum. Nu ser han fram emot att i stället få vara med och driva projektet.
– Vi vill vara med och liva upp centrumet och bidra till att kommunen växer. Det känns bra att äntligen vara i gång, säger han.

Uppfyller behov
Butiken kommer vara öppen måndag - lördag och tanken är att man ska kunna få hjälp med det mesta inom teknisk support. Bland annat ska man kunna förnya sina mobilabonnemang, byta operatör eller reparera sin mobil eller surfplatta. Något som inte funnits på ett tag i kommunen sedan Vallentuna mobiles försvann...

– Det är något vi tänkt mycket på, att uppfylla det behovet i Vallentuna. Det ska gå att få hjälp med det mesta, att exempelvis kunna registrera kontantkort för de som inte har Bank-ID. Utöver det ska man också kunna beställa i Elons onlinebutik och hämta ut produkten här, säger Khaled Saoud.
Vad blir utmaningen för er elektronikbutik i Vallentuna?

– Det blir en utmaning så klart att få kunden att lita på oss och känna att vi är stället att gå till, men vi hoppas att alla kunder ska känna sig trevligt bemötta, avslutar Khaled Saoud.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se