NYHETER 2020-02-14 KL. 11:05

Nyförälskade efter fem år

Av Peter

Nyförälskade efter fem år

Foto: Roffe Andersson

De träffades på Träffpunkten

Att bli så där riktigt förälskad hör inte bara tonåren till. För Sven-Olov och Margareta sa det klick när de var runt 80 år.

–Vi möttes på Träffpunkten för nästan fem år sedan, säger Margareta. Ingen av oss gick dit för att träffa någon, men vi hamnade vid samma bord vid en frågesport och pratade och hade trevligt ihop. Då hade jag redan spanat in den här snyggingen, men jag vet inte om han hade lagt märke till mig?

Sven-Olov rodnar på ett sätt som avslöjar att han nog också tittat lite extra på Margareta.
–Sven-Olov sa att han tyckte att det var ensamt på helgerna när Träffpunkten var stängd, så en fredag när vi lärt känna varandra lite bättre tog jag mod till mig och letade fram hans telefonnummer och ringde. Jag frågade om han ville hitta på något på lördagen, och dagen efter träffades vi utanför Kulturhuset. Jag brukar säga att då tog han min hand i sin, och sedan har han inte släppt den.


igcaption>Foto: ROFFE ANDERSSON

Nära men ändå isär
De skrattar när de får höra att jag minsann sett dem hand i hand i affären.
–Ja, vi har nog verkligen gått så sedan vi blev förälskade, men nu när vi båda fått rullator är det svårare att göra det när vi handlar. Men här i soffan håller vi varandras händer varje dag.

Vad har de för knep för att se nykära ut efter fem år tillsammans?
–För oss är det nog bra att vi inte bor ihop. Våra lägenheter ligger så nära varandra att vi träffas här hos Sven-Olov varje dag, och dessutom ringer vi varandra flera, flera gånger om dagen. Men vi sliter inte ut varandra.

Våga tala om vad du vill
På bordet står en hjärtformad ask med gelehallon – det har blivit deras tradition till alla hjärtans dag.

Har de något råd till de som vill ha någon att skapa egna traditioner med?
–Det är ju inte alls säkert att man vill träffa någon, påpekar Margareta. Många tycker att de har det så bra och kan inte tänka sig att skaffa en ny karl. Men om man vill träffa någon så gäller samma sak oavsett om man är 16 eller 96: Våga tala om att du gärna vill gå och fika eller ta en promenad tillsammans.
De tror att i början var en del på Träffpunkten lite avundsjuka på deras förälskelse.
–Men det är fler som träffats där nu. Annars har jag hört att många möts på internet idag, men jag tror inte det är något för de i vår ålder
–Nej, instämmer Sven-Olov, man vet ju inte vad det är på andra sidan. Och vi har ju redan hittat varandra.