NYHETER 2023-06-01 KL. 08:30

Pressbyrån stänger butiken redan efter midsommar

Av Daniel Bergholm

Pressbyrån stänger butiken redan efter midsommar
STÄNGER. Efter midsommar kommer Pressbyrån stänga butiken i Vallentuna. Foto: Roffe Andersson

Pressbyrån kommer stänga efter midsommar, Ellens corner flyttar ut från centrumtorget och Stenugnsbageriet utökar. Under sommaren kommer det ske flera förändringar i Vallentuna centrum.

Tidigare har vi skrivit om att Pressbyrån försvinner men då var inte utflyttningsdatum klart. Nu står de klart att verksamheten lägger ned redan efter midsommar. Hyresavtalet som Pressbyrån har med Fast Partner sträcker sig över ytterligare ett drygt år, men tills dess att en ny hyresgäst tar över kommer lokalen stå tom.

– Pressbyrån har fortfarande avtal med oss, men på deras initiativ har de fått vår tillåtelse att stänga ner. Vi kommer foliera fönstrena under tiden vi letar en ny hyresgäst för att det ska se så trevligt ut som möjligt. Vi har redan fått in en del förslag och letar för att hitta rätt, säger Henrik Jacobsson på Fast Partner.

Specsavers tar över
Sista juni lämnar Ellens corner sin lokal på Tuna torg 8 för att i stället etablera sig i nya lokaler mellan Alléhuset och tidigare Träffpunkten i korsningen Allévägen/Mörbyvägen. I deras tidigare lokaler kommer i stället Specsavers flytta in. De byter därmed lokal i centrum till något större.

– Specsavers har letat efter något större och kommer flytta in senast i augusti. Det känns bra att vi får in en redan etablerat kund till den lokalen. De kommer lämna sin gamla lokal och där får vi se vad som händer framöver, säger han.

På Stenugnsbageriet sker också förändringar, men inte i Vallentuna. Den 3 september öppnar de en nytt Stenugnsbageri i Sollentuna. VD:n Therese Jönsson är nöjd med att man hittat lokalen efter en tids sökande och att det ligger rätt i tiden.

– Vi har funderat på att utöka ett tag. Vi har kollat runt i Täby, Åkersberga, Danderyd och Sollentuna och väntat på rätt lokal. Nu hittade vi en perfekt i Färgskrapan vid Sollentuna station, säger Therese Jönsson och fortsätter.

– Vi kommer fortfarande ha produktionen i Vallentuna. Nu blir det bara lite mer att göra, främst administrativt, och det blir en intensiv sommar.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se