NYHETER 2023-01-12 KL. 09:00

Presto sätter Vallentuna på TBR-kartan

Av Daniel Bergholm

Presto sätter Vallentuna på TBR-kartan
ÖPPNING: Momo Tarhan och Bedri Karadag ser till att Presto Grillen snart öppnar i Vallentuna. Foto: Roffe Andersson

Den anrika Presto Grillen, som funnits på Lidingö sedan 60-talet, öppnar nu sitt första gatukök i Norrort.

Valet föll på Vallentuna och lokalen tar de över efter Bores. De är välkända för sina tunnbrödsrullar, något som inte funnits i centrala Vallentuna sedan Sibylla lämnade. Öppningsdagen är preliminärt satt till den 16 januari.

– Det blir ett gatukök 2.0. Maten ska ta kunden tillbaka till 60-talet, säger Bedri Karadag och Momo Tarhan som kommer driva restaurangen.
Bedri Karadag valde 2017 att vara med och ta över Presto Grillen på Lidingö för att slippa stressen med att jobba i en restaurang och i stället vara med och driva en ordentlig korvmoj. Presto Grillen var då ett traditionellt gatukök, men som enligt honom själv hade tappat stinget. Han valde därför att renovera det mesta för att både fräscha upp maten och lokalen. Idag har den återfått sin forna glans och är återigen ett välkänt matställe dit många åker långväga för att äta.

– Det är en hel del influencers som uppmärksammat oss och även gruppen ”tunnbrödsrullens vänner”, som vi de senaste året fått många priser av för våra rullar, säger Bedri Karadag.

Det var genom påtryckningar från kunder som gjorde att de insåg att det även behövdes ett matställe med tunnbrödsrullar i Norrort. Sedan tidigare har de ett gatukök på Lidingö och ett i Orminge. Innan valet föll på att testa lyckan i Vallentuna kollade de en del på Åkersberga också, men när Bores valde att stänga blev valet enkelt och de tvekade inte en sekund när det skrev på kontraktet i oktober 2022.

– Vi har inte bromsat i utvecklingen och vill fortsätta att utvecklas, säger Bedri och Momo fyller i.

– De senaste tio dagarna har vi varit i lokalen och fixat dag och natt för att få allt klart innan den 16 januari.

Matig meny
Grundidén med gatuköket är att människor ska kunna ta med sig maten i farten. Menyn tar de med sig från Lidingö och tillsammans med kebab, fish and chips och köttbullar är det ett gediget utbud av över 30 olika sorters tunnbrödsrullar på listan. Där finns det bland annat Londonrullen med friterad fisk eller Thairullen med starkt marinerad rostbiff.

– Menyn är gigantisk. Gourmetrullen och Sagoharerullen är några av våra populäraste. Vårt mål är att det alltid ska finnas något för alla, säger båda instämmande.

Öppettiderna kommer vara söndag-torsdag mellan 11:00-20:00 och fredag-lördag 11:00-21:00. Utmaningarna på förhand menar båda blir storleken på lokalen och att börja om från noll med att starta upp ett nytt ställe på en ny plats.

– Det gäller att börja bygga upp igen från ”scratch”, även om vi känner oss trygga med vårt koncept, säger Momo Tarhan avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se