NYHETER 2024-05-02 KL. 09:02

PRO-föreningarna bjöd upp till dans

Av Victoria Sid

Musik, quiz och dans. I ett samarbete mellan PRO föreningarna Kårsta, Vallentuna och Össeby hölls den 26 april en pub-kväll i Ekskogens bygdegård i Kårsta. Ewa Larsson från PRO Kårsta var med och arrangerade kvällen.

– Det var väldigt trevligt. Alla var nöjda tror jag, säger hon.

PRO-föreningarna bjöd upp till dans
GEMENSAMT. Förra året bjöd Kårsta in de andra föreningarna på sin kväll vilket blev väldigt uppskattat. Det gav idén om att arrangera en pubkväll tillsammans. Foto: Roffe Andersson

Pubkvällar är vanligt hos de tre PRO föreningarna i Vallentuna. Förra året bjöd Kårsta in de andra föreningarna på sin kväll vilket blev väldigt uppskattat. Det gav idén om att arrangera en pubkväll tillsammans.

– Förra året blev det inte av men i år fixade vi, säger Ewa.

På fredagskvällen inleddes kvällen med mingel och ett musikquiz. Sedan bjöd dansbandet Jerres på härlig musik under ledning av kapellmästaren Ingemar Lindecrantz. Förutom att dansa och umgås kunde medlemmarna köpa korv, smörgåsar och dryck.

ÅTERKOMMANDE. Ewa Larsson som var med och arrangerade kvällen tror att det i framtiden kanske får bli i en annan form när föreningarna ska gå ihop och göra något. Men tanken är att det ska bli återkommande. Foto: Roffe Andersson

– Vi blev 57 stycken, säger Ewa som hade hoppats på att några fler skulle dyka upp.

Nytt format

Förhoppningen framåt är att kunna arrangera något ihop varje år men Ewa tror att det nästa gång får bli i någon annan form än pubkväll.

– Vi har sagt att vi ska försöka fixa igen men jag är inte riktigt hundra på att det är det här formatet. Men något återkommande, säger Ewa.

LYCKAT. Många dansade till bandet Jerres som spelade live under kvällen. Foto: Roffe Andersson

Pubkvällarna hoppas hon kan förbli något föreningarna annordnar för sig men att alla bjuds in till varandras. Men det är inte bara pubkvällar det bjuds in till. När de olika föreningarna gör resor eller andra evenemang får medlemmar i de olika PRO föreningarna hänga med.

– Det brukar åkas med på varandras grejer. Sen är det så trevligt att lära känna fler människor, säger Ewa.

Men vad den gemensamma pubkvällen bör bytas ut till kommer diskuteras föreningarna emellan.