NYHETER 2022-10-06 KL. 09:30

”Skönt att slippa åka till Hagby eller Smedby”

Av Daniel Bergholm

”Skönt att slippa åka till Hagby eller Smedby”
FÖRST. Paret Ian Bergqvist och Malin Mattsson vaknade tidigt och var först på plats att slänga skräp på den nya Returparken i Vallentuna.

Paret Ian Bergqvist och Malin Mattsson blev de två första Vallentunaborna att besöka den nya Returparken i Vallentuna.


När den öppnade söndagen den andra oktober klockan 09:00 var det två nöjda invånare som lastade av ett fullt släp på bara 15 minuter.

– I stället för att behöva åka till Hagby eller Smedby så kommer vi säkert tjäna 45 minuter varje gång något ska återvinnas, säger Ian Bergqvist.

Ian Bergqvist har bott i Vallentuna sedan 2003 och har under 19 års tid behövt åka utanför kommunen för att återvinna.

Nu är han övertygad om att den nya återvinningscentralen bredvid ST1-macken kommer göra att både familjen, och många Vallentunabor med honom, har det lättare att göra sig av med skräpet och göra det oftare.
– Att bara kunna ta med sig saker att slänga samtidigt som man åker till och från jobbet gör att man kommer återvinna mer. Det har definitivt saknats tidigare, säger han.

Som första kund på Returparken hade han med sig ett helt släp med saker från deras gamla förråd utöver det skräp som de samlat ihop från tomten.

Även om Ian påpekar att det nog kommer ta lite tid att lokalisera vart allt ska placeras någonstans, löste sig det första besöket.

– Det var jättebra. Vi hade några problem att hitta allt direkt men vi fick hjälp av personer som jobbade här och det löste sig på ett smidigt sätt.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se