NYHETER 2021-09-02 KL. 13:49

Skott mot villa i centrala Vallentuna

Av Uffe

Skott mot villa i centrala Vallentuna

Klockan 23.36 på måndagskvällen 30 augusti sköts flera skott mot en villa i närheten av Vallentuna Centrum.

Vid tillfället för skottlossningen befann sig flera personer i huset. En av dem har tidigare blivit beskjuten i Vallentuna
Polisen bekräftar att ingen person skadats fysiskt efter attacken.

Ingen misstänkt
Brottsplatsen var under tisdag morgon fortfarande avspärrad, och en teknisk undersökning är genomförd. Ingen misstänkt är i dagsläget gripen.

Utanför bostaden samlades flera mediabolag på tisdagen. De hade försökt prata med flera grannar som inte ville låta sig intervjuas om händelsen.

Motivet till dådet är oklart. En av personerna som bor i det utsatta huset har tidigare blivit utsatt för beskjutning. Då väntade en eller flera gärningsmän på honom utanför ett gym i centrala delarna av Vallentuna. Denna händelse skedde 2017, och har bekräftats av flera oberoende källor.

Den skjutningen är fortfarande ouppklarad, och enligt vad redaktionen erfar ska personen då ha blivit skjuten i benet och klarat sig med lindriga skador.

Mannen påstår efter måndagens skjutning att han inte ligger i konflikt med någon. Men han var inte samarbetsvillig efter den förra skjutningen heller.
Enligt källor hos polisen är det ännu för tidigt att dra några slutsatser på om dessa händelser har någon koppling till varandra.

– Vi kartlägger personerna som befann sig i villan som blev beskjuten, för att se i vilken miljö som detta skett, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till tidningen Aftonbladet.