NYHETER 2020-02-14 KL. 12:53

Sports Club tar över hela Nova - Bygger hinderbana i två plan

Av Peter

Sports Club tar över hela Nova  - Bygger hinderbana i två plan

Foto: Peter Palmquist

Sports Club växer rejält. Nu övertar gymmet hela NOVAs lokal på 1600 kvadratmeter, och går från 18 till 23 träningslokaler.

I september öppnar den nya delen med en enorm hinderbana, en familjeavdelning och med plats för dans till levande musik.
–Den hinderbana vi redan har är ett av de allra populäraste inslagen på Sports club, säger Per-Anders Dagborn. Det är därför vi ska bygga en hinderbana i två plan. Det är en så kallad Ninja Course med 70 olika hinder i varierande svårighetsgrad. Det kommer finnas gott om utmaningar för både barn och vuxna oavsett hur vältränad man är.

Hinderbanan som finns på Sports Club idag kommer också att finnas kvar, men ska utvecklas och bli mer avancerad.

Ett helt nytt koncept för gymmet är att man skapar en danssal där det kommer bli scenuppträdanden och danskvällar.

–Många av våra medlemmar vill kunna umgås även utanför gymmet, så vi bygger ett rejält dansutrymme där vi och kanske andra kan ordna pardans eller annat. Men självklart kommer det vara all form av dansträning här också. Salen kommer att ha sviktande parkettgolv, mycket högt i tak, en riktigt bra ljudanläggning och spektakulära ljuseffekter. Det blir ett dansställe med häftig atmosfär helt enkelt!


igcaption>Foto: Peter Palmquist

Vid fönsterväggen kommer det bli en ny avdelning för småbarnsfamiljer. Per-Anders beskriver det som att på andra lekställen är det ofta bara barnen som är aktiva och leker medan föräldrarna dricker latte och mobilsurfar. Här kan man också fika, men framförallt ska barnen och de vuxna kunna träna och leka tillsammans.

–Man kan antingen komma hela familjer, eller så kanske man tar med sig en kompis som också har barn. Då kan en gå och träna på ett pass medan den andra leker med barnen, och sedan byter man av varandra. Det är redan några föräldralediga som gör så, men nu blir det en rolig och stimulerande miljö just för barnen. Men vi har förstås annat som passar för barnfamiljer här, inte minst simhallen.

Per-Anders påpekar att man inte kommer höja priserna på grund av utbyggnaden.
-Däremot kan vissa evenemang komma att kosta extra, till exempel danskvällar.