NYHETER 2024-09-26 KL. 09:28

Spring och bus när ny lekpark invigdes

Av Victoria Sid

Festis, bandklippning och lek. På måndagsförmiddagen invigdes den nya lekparken Skogsgläntan i det framväxande området Kristineberg i Vallentuna. På plats fanns leksugna barn som snabbt intog lekplatsens alla hörn.

Spring och bus när ny lekpark invigdes
SNABBA. Så fort parken var invigd rusade barnen mot Johan och in i lekparken. Snabbt hade hela parken fyllts med lekande barn. Foto: Victoria Sid

En något kylig men solig höstförmiddag hade förskolebarn och kommunanställda samlats för att inviga en helt ny lekpark. De leksugna barnen väntade ivrigt på att bandet skulle klippas av Johan Skog (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

KLÄTTRA. Klätterställningarna fylldes snabbt upp av barnen som lekte inte nudda mark. Foto: Victoria Sid

– Vad säger ni, är ni redo?, frågade Johan och barnen svarade ”ja” i kör.

Så fort bandet var klippt kom barnen springande förbi och tog festisar och intog snabbt den stora lekplatsen.

– Det var en rätt tacksam publik, säger Johan skog.

Lekparken som för stunden ligger något avskilt kommer snart ha sällskap av de 1 800 bostäderna som byggs i Kristineberg intill. Det blir även Påtåkers närmsta lekplats. Precis innan bostadsområdet, in till höger hittar man Skogsgläntan lite gömd. Till storleken går den att jämföra med Lasseparken i centrala Vallentuna.

AVSKILT. Den nya lekparken är till ytan ungefär i samma storlek som Lasseparken i centrala Vallentuna. Trots att parken ligger något avskilt tror Johan att den kommer bli välanvänd. Foto: Victoria Sid

Fler lekparker på gång

Här finns linbana, flera klätterställningar, rutschkana, gungor och snurriga hjul-och cykelkaruseller. Favoriterna hos några av förskolebarnen var linbanan och den stora klätterställningen.

Men för den som vill leka mer nyinvigs även lekparken vid Bylevägen torsdagen den 26/9. Lekplatsen har utökats och fått en klätterställning, högre pulkabacke och balanslek. Innan året är slut kan ännu en lekpark bli klar för invigning på Svampskogsvägen.

FLERA. Under hösten kan två lekparker till invigas. Den 26/9 kommer lekplatsen på Bylevägen nyinvigas efter att den utökats och till slutet av året kan en lekplats på Svampskogsvägen bli klar för lek. Foto: Victoria Sid