NYHETER 2022-06-30 KL. 13:00

Träffpunkten kommer hålla öppet hela sommaren

Av Daniel Bergholm

Träffpunkten kommer hålla öppet hela sommaren
FIKAPLATS. Träffpunkten håller öppet i sommar, given fikaplats för många äldre. Foto: Daniel Bergholm

Planerat är att dörrarna ska stå öppna mellan 10:00-15:00 varje vardag för social samvaro och fika.

– Vi sätter inget schema under sommaren utan aktiviteterna sker till största del spontant och utifrån efterfrågan, säger Anette Fahlcrantz.

Måndagsaktivitet
En viktig punkt menar hon är att de kommer lämna måndagseftermiddagen öppen för en mer bestämd aktivitet, samtidigt som de i samband med den kommer stänga Träffpunkten redan vid 12:00.
– Den här veckan (läs förra veckan) spelade vi exempelvis bowling och på måndagen efter midsommar blir det trädgårdsspel uppe vid kyrkan, säger hon och fortsätter.

– Dessa aktiviteter kommer troligtvis bestämmas med kort varsel och då kan man antingen ringa till oss eller hålla utkik på vår Facebook för att se vad som händer.

Enligt Anette Fahlcrantz har det funnits en stor efterfrågan gällande att Träffpunkten ska vara öppen hela sommaren och det är även något de strävat efter och lyckats med inom personalgruppen. Det är bara på helgerna som de kommer hålla stängt.

– De är jätteglada och kändes nästan lite förvånade att vi skulle ha det. Men det känns bra att vi kan erbjuda detta. Mycket annat stänger och då känns det viktigt att vi har öppet.

Utanför centralorten
Utöver att vara på Träffpunkten och i närområdet runt Vallentuna centrum kommer man även tillsammans med Korpen Vallentuna att varje torsdag hålla i ett utegymspass i Brottby som är anpassad för alla.

De kommer även vid enstaka tillfällen hålla i aktiviteter ute i Kårsta.

– Tankarna finns utöver det på att vi ska åka till Kårsta och spela minigolf och vi hoppas att det kan bli av under sommaren, säger Anette Fahlcrantz.

Vad är extra populärt just nu bland era besökare?

– Sittgympan vill man gärna ha kvar under sommaren och det har vi planerat för. Efterfrågan på den är väl det som är ”hetast” just nu. Sen är våra promenader väldigt uppskattade.

Blir det något bad i sommar?
– Det har inte varit några förfrågningar om det än, men skulle det bli det så finns alla möjligheter att gå till kvarnbadet exempelvis. Har man det intresset kan man ge förslaget till oss på plats eller ringa oss på vårt telefonnummer för att kolla upp, gärna några dagar i förväg.

Sommaraktiviteterna håller på fram tills den 31 augusti.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se