NYHETER 2024-06-13 KL. 09:29

Tre elever på bygg prisades

Av Victoria Sid

På förmiddagen förra tisdagen, dagen innan studenten, samlades alla gymnasiets byggelever för prisutdelning och för att uppmärksamma att byggprogrammet ännu ett år fått en kvalitetsstämpel.

– Det är en bra utmärkelse att få, säger läraren Ted Hellman.

Tre elever på bygg prisades
KVALITÉ. Rekor Johan Klintberg var också med på samlingen i bygglokalerna. "Utmärkelsen eller certifieringen är ett sätt för oss att visa att vi håller kvalitén och att Byggbranschens yrkesnämnd också tycker det", säger han. Foto: Victoria Sid

En efter en trillar byggeleverna in i lokalerna bakom gymnasiets huvudbyggnad. Det är här eleverna får den utbildning som Byggbranschens yrkesnämnd certifierat med sin branschrekommendation.

– Vi är väldigt glada över det. Det finns en del kriterier för att uppnå stämpeln, säger Ted.

STOLTA. På samlingen i bygglokalerna uppmärksammades att gymnasiets bygg-och anläggningsprogram blivit certifierad som branschrekomenderad skola något lärarna Ted, Reine och Johnny var stolta över. Foto: Victoria Sid

Men dagen till ära ska även två elever få ta emot pris för sina prestationer och i potten är det ingen dålig vinst. Företaget Byggma som var på plats hade med sig två verktygsväskor fyllda med verktyg och två stipenider på 5 000 kronor vardera. Förväntansfullt stod byggeleverna och lyssnade på de två nomineringarna.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna. Man blir lite glad att man får det, säger Oskar Ehrenstråhle som fick ta emot första stipendiet.

FÖRVÅNADE. Lukas Nordström och Oskar Ehrenstråhle kammade hem stipendierna från företaget Byggma på 5 000 kronor och fick även varsin välfylld verktygsväska. Foto: Victoria Sid

Någon som var lika förvånad var Lukas Nordström som fick ta emot det andra stipendiet.

– Konstigt, det känns annorlunda. Jag hade det inte på kartan att det skulle vara jag, säger han.

Men vinsterna för byggeleverna tog inte slut där, dagen efter på studenten delades även priset ut till årets byggelev som ingen mindre än Sara Sjödin Nieminen tog hem. För att få priset behöver eleven ha presterat alla tre åren på gymnasiet, ha fullgoda betyg och vara en god kamrat och hantverkare. En tradition för vinnaren av priset är att den får ett porträtt uppsatt i bygglokalerna.