NYHETER 2024-05-23 KL. 09:14

Vallentunabon Emilia fick se Taylor Swift

Av Victoria Sid

Den långa väntan är äntligen över för Vallentunabon Emilia Gustafsson, 20. Den 17 maj fick hon se Taylor Swift inta Friends arena i Solna. Vallentuna Nya fick chansen att träffa henne dagen innan konserthelgen drog igång.

– Jag ska få höra de här låtarna live. Det är så sjukt surrealistiskt faktiskt, säger Emilia som är upprymd inför helgen.

Vallentunabon Emilia fick se Taylor Swift
LÄNGTAN. Emilia Gustafsson, 20, fick i helgen se Taylor Swift inta Friends Arena i Solna. Något som hon längtat efter sedan hon köpte biljetterna för ett år sedan. Foto: Victoria Sid

Dagen innan Taylor Swifts första Sverigekonsert laddar Emilia upp med att lyssna igenom låtar och bara ta det lugnt. Hon ska på alla tre konserter som Taylor Swift kommer ha i Sverige vilket hon knappt kunnat ta in.

– Det är helt sjukt. Jag förstod inte det själv när jag fick biljetterna, säger hon.

Emilia har haft lite ångest för att hon ska gå alla tre dagar när vissa inte fått tag på biljetter alls men dagarna innan konserten släpptes ett stort antal biljetter till. Något som lugnat känslorna. På konserterna under lördagen och söndagen ska hon gå med Swifties som hon lärt känna genom en stor Facebookgrupp med fans.

– Grejen är att jag känner typ ingen som är ett Swiftie fan, säger Emilia som då fick vända sig utanför sig vänkrets.

SWIFTIES. Emilia har inte riktigt några vänner som lyssnar på Taylor och har därför vänt sig till en Facebookgrupp för fans för att hitta någon att gå på lördagens och söndagens konserter med. Foto: Victoria Sid

Pandemiåren

Till Taylor Swifts musik hittade Emilia under Coronaåren. Känslan av att känna sig lite instängd och inte ha så mycket att göra gjorde att hon vände sig till musiken. År 2020 släppte Taylor albumet Folklore som Emilia började lyssna på och fastnade för. Sedan dess har hon bara blivit mer och mer insatt. När det stod klart att Taylor skulle hålla sin Eras tour även i Sverige blev Emilia överlyckling. Hennes vän filmade hennes reaktion när hon grät av lycka.

– jag trodde aldrig jag skulle reagera så över en artist. Jag har aldrig sett någon som min idol eller sett upp till någon på det sättet. Men det var något speciellt med coronan, säger Emilia.

– Jag fick en speciell kontakt tror jag. Det blev en trygghet, fortsätter hon.

Inför konserterna har det kommit många trender bland fansens som kallar sig Swifties. Det pärlas armband med låtnamn i bokstavspärlor och fansen klär sig utefter albumens stämning. Men vad Emilia ska ha på sig är inte helt bestämt än. Men det blir något från favoritalbumet Folklore.

– Många har haft väldigt färgglatt och glitter och det är skitsnyggt men jag tror att jag inte skulle känna mig helt bekväm i det.

Om några timmar åker hon till sin mamma i Solna där hon kommer flytta in under helgen för att ha nära till arenan. Hon tror inte hon kommer förstå att hon ska se Taylor förrän hon står i arenan och det drar igång.

– Jag kommer bara försöka andas tror jag. Verkligen njuta av det och bara ta det lugnt. Ha kul, säger Emilia.