NYHETER 2023-06-15 KL. 08:45

Vallentunasonen hoppas på genombrott i sommar

Av Daniel Bergholm

Vallentunasonen hoppas på genombrott i sommar
MUSIKALISK. Leo Jägberg skrev sin första låt i Vallentuna, men flyttade från kommunen i tidig ålder. Sedan dess har han gått på musikskolorna Kulturama och Rytmus. Foto: Roffe Andersson

Leo Jägberg växte upp på Jarlavägen i Ormsta, men flyttade från Vallentuna i ung ålder och idag bor han i Hammarby Sjöstad. Musikintresset har alltid funnits där och redan på förskolan i Vallentuna skrev han sin första låt.

Idag är han aktuell med bandet Nowhere Blue och snart är de på väg att släppa sin första Ep på Spotify och jagar sina första liveframträdanden.

Nowhere Blue startade Leo Jägberg tillsammans med kompisen Leon Ogunro för ett år sedan. Idag har de släppt tre låtar på Spotify och Leo berättar att det var efter deras senaste låtsläpp ”Home”, som de börjat göra sig ett namn inom Stockholms musikscen.

– Home är i topp, det bästa vi gjort. Nästa steg handlar om att nå ut till så många som möjligt. Vi siktar på att snart spela live på några olika barer i Stockholm. Det har jag gjort tidigare i ett annat band som trummis och den känslan är oslagbar, säger Leo Jägberg.

Leo och Leon hittade varandra på musikgymnasiet Rytmus. När de insåg att de både hade samma mål med musiken och en liknande musikstil, med inspiration från välkända band som Kent och Radiohead, valde de att göra något tillsammans. Resultatet blev Nowhere Blue.

SATSAR. Nowhere Blue består av Leo Jägberg och Leon Ogunro. Snart kommer deras första EP finnas på Spotify och de siktar även på att ha sina första livespelningar på välkända barer i Stockholm. Foto: Lisa Filipsdotter

Leva på musiken

Duons roller är tydliga. Leo sjunger och spelar piano medans Leon sköter de digitala instrumenten och produktionen. Utöver att Leo jobbar på en lunchrestaurang, ser han musiken som sitt andra arbete.

– All ledig tid spenderar vi med att skapa ny musik i ministudion hemma hos Leon. Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv och en dröm vore att en vacker dag kunna leva på den, och då får man kämpa sig fram, säger Leo Jägberg.

Han berättar att en stor del av dagens musikvärld handlar om att nå så stor spridning som möjligt genom marknadsföring. Det är något han länge tyckt är tråkigt – helst hade han bara låtit musiken tala för sig själv.

– Det är lite synd, för jag kan tycka att man förlorar lite av musiken i den jakten. Allt ska ut på Instagram eller TikTok. Även om det är något vi velat undvika, är det samtidigt något man måste ha idag, säger han.

Trots att Leo redan i sju-årsåldern lämnade Vallentuna, har han fortfarande släkt i kommunen som gör att han då och då får tillfälle att återkomma.

– Det jag minns främst är Centrumtorget, att gå till godisaffären och köpa lördagsgodis. Nu bor min faster kvar här och jag uppskattar verkligen att vi har möjlighet att fortsätta åka ut hit, säger Leo Jägberg.

Utöver Ep:n och kommande livespelningar, vad har ni mer för planer?

– Vi har pratat om att göra extremt olika låtar, så att det alltid finns något för alla. Men hittills har det landat i att vi hela tiden, nästan omedvetet, hamnat tillbaka till vårt eget ”sound”. Men det är en idé som vi absolut kommer ta med oss framöver.

Lyssna på deras senaste låt här.

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se