NYHETER 2023-04-20 KL. 09:00

Viktor hoppas att kunderna hittar tillbaka till butiken

Av Daniel Bergholm

Viktor hoppas att kunderna hittar tillbaka till butiken
BEHOV. Under ICA Brottbyhallens stora renovering försvann många kunder. Nu berättar ägaren Viktor Rönn att butiken är i behov av att kunderna ska hitta tillbaka igen. Foto: Roffe Andersson

Förra veckan gick ICA Brottbyhallens ägare Viktor Rönn ut med ett meddelande på deras Facebook-sida där han skrev att butiken haft en jobbig tid de senaste månaderna.

Främst under perioden då butiken renoverats och byggts ut, men även efter nyöppningen i februari då kunderna inte hittat tillbaka.

– Just nu är det enda alternativet att vi behöver få fart på det, säger han.

Viktor Rönn berättar att renoveringen i sig var viktig för att kunna hålla butiken konkurrenskraftig och fortsätta vara relevant för Brottbyborna. Men att de valde att göra den under en tuff ekonomisk tid för många hushåll, kan spela in i att resultatet inte blivit som man tänkt.

– Jag har hela tiden tänkt att det ska gå över när vi är klara, men det har inte gjort det än. Jag tror man har vant sig vid att handla på andra ställen under tiden vi renoverade. Det har väl gått upp för mig de senaste veckorna att det är en utmaning att få kunderna att komma tillbaka, säger Viktor Rönn och fortsätter.

– Folk överväger idag mer vad man ska lägga pengarna på, och det har jag full respekt för. Vi har satsat från tårna för att skapa en butik som ska vara bra för de lokala invånarna över tid.

Orolig
Att ta beslutet att skriva inlägget tycker han var viktigt. Främst att vara transparent och beskriva läget så som det är, då butiken haft ett tio-procentigt kundtapp under vintermånaderna.

– Idag är jag orolig över butikens framtid. Folk förväntar sig att vi ska få butiken att fungera, men för att den ska göra det behöver vi våra kunders hjälp, säger han.

Responsen på Facebook blev massiv och över 600 personer interagerade. Nu hoppas han att det också ska resultera i att kunderna hittar tillbaka dit.

– Vi är sjukt tacksamma för hur mycket positiva saker folk säger om oss, vilket visar att vi är uppskattade lokalt, säger han.

Trots den senaste tidens besvär siktar butiken på att det under våren och sommaren ska ta fart igen. Sommarmånaderna brukar generellt vara en tid då kundantalet ökar.

– En hyggligt stor del av vår försäljning de senaste åren har skett under sommarhalvåret. Vi behöver verkligen att det blir så i år igen, säger Viktor Rönn avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se