Olderins premiär i Top Fuel uppskjuten till nästa vår

Olderins premiär i Top Fuel uppskjuten till nästa vår

STARTKLAR. Veronica Olderin är redo att börja tävla i dragracingens monsterklass, Top Fuel, men på grund av Coronan har ännu inte premiären blivit av.
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Fartfenomenet Veronica Olderin kunde inte starta sin tävlingskarriär i den tyngsta racingklassen under nationaldagshelgen som det var tänkt.

I februari månad skrev vi om den nya satsningen för den förre väldsmästaren i båtracing, men coronapandemin grusade planerna.

Hon skulle först skaffa sig en tävlingslicens i Norge för att premiärtävla i Tierp.
–Det ställdes in och det är jättetråkigt, säger hon.
Däremot har Veronica kunnat tävla vidare i dragracing med sin Cheva Nova. Hon har hunnit plocka en del personliga rekord under sommaren. Senast efter en snygg tredjeplats på Mantorp.
–Det går superbra i dragracing. Jag ser det som en träning till nästa vår. Vi får vara glada för det tävlande vi kan genomföra, det är ju inte alla sporter som är igång.

2015 blev Veronica och hennes team världsmästare i offshore racing. Tanken var att 2020 skulle bli året då farten på land skulle maxas. Men det får bli nästa år istället.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *