Så ser det ut för fotbollslagen i Vallentuna

Så ser det ut för fotbollslagen i Vallentuna

BÄTTRE MÖJLIGHETER DENNA SÄSONG. Axel Hellberg Olsson, Vallentuna Dam:s tränare, tycker att det har varit lättare att planera inför kommande säsong än förra årets säsong.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Efter lång väntan ser det äntligen ut som att fotbollen kan dra igång sina serier igen. De flesta lagen i Vallentuna fär vänta med premiären till augusti. Så här ser läget ut i de olika lagen:

När drar säsongen igång för er?

Michael Medioni (Vallentuna BK herr):
– Vi hade en planerad säsongsstart mot Ekerö den 24 juni men vi har flyttat den till 11 augusti då det inte var optimalt att ha enbart en match innan uppehållet. Vi ville istället att alla matcher skulle ligga på hösten. Säsongen drar igång för oss mot Kista borta den 7:e augusti.

Axel Hellberg Olsson (Vallentuna Dam):
– Vår första match för säsongen är den 11:e augusti. Det kan vara så att något lag vi skulle möta har lyckats flytta matchen vilket gör att vi inte har något innan uppehållet. Det blir en ganska sen start för oss i år.

Niklas Eriksson (Brottby SK dam):
– Vårt seriespel börjar första augusti. Det har varit en väldigt väldigt lång försäsong. Sen är det inte optimalt att de drar igång för just oss så tidigt i augusti, då många är iväg på semester och skaffar familj. Det blir en riktig nöt för oss att knäcka.

Robin Blixt (Brottby SK herr): – Vi har seriepremiär den 20 juni. Vilket gör att vi hinner med två matcher innan det blir sommaruppehåll på ungefär en månad.

Sandro Mattsson (Frösunda SK herr):
– Vi drog igång serien redan nu i söndags. Vi har tre matcher innan sommaren, vilket vi tror kommer bli bra för oss.

Leif Jansson (Frösunda SK dam):
– Den 29 juni börjar vår säsong. Den ligger innan sommaruppehållet och sen är det lite sommarledigt innan det drar igång igen den 8 augusti.

Simon Nilsson (GoIF Kåre):
– Vi startade redan i lördags mot Roslagsbro 2, vilket vi fick besked om för bara några veckor sedan. Vi skulle spelat den 31 juli men vi flyttade fram den då många har semester under den perioden. Så nu blev det säsongsstart och säsongsavslutning på samma gång.

Är ni nöjda med hur planeringen gått till för att få till en så bra säsong som möjligt i år?

Medioni: Vi har valt att inte lägga fokus på hur de jobbat. Vi har arbetat efter förutsättningarna som givits oss och vi har respekterat läget – som varit svårt för alla. Nu fokuserar vi bara på det vi själva kan påverka.

Hellberg Olsson: Jo, jag känner ändå att de gjort ett bättre jobb i år än förra säsongen, då var det rent sagt värdelöst när de sköt upp allt vecka efter vecka. Nu var de mer tydliga med vad som gällde och då har vi kunnat planera utefter det.

Eriksson: Missnöjd är väl att ta i. Men jag hade nog sett att man skjutit den ytterligare framåt och kör senare på hösten i stället. Det hade varit bättre för oss att dra igång i slutet av augusti, så vi hinner träna upp oss efter uppehållet också. Skaderisken blir oerhört hög.

Blixt: Det är svårt att begära så mycket när man inte får spela fotboll. Sen blir det ju lite stressigt när det väl beslutats att vi får spela. De har frågat runt bland samtliga klubbar och när man kommer igång så sent så blir det bäst med en enkelserie. Det är ingen som vill spela fotboll in i december.

Mattsson: Ja det är vi väl, vi hade helst velat ha en dubbelserie men det gick ju inte. Det har fungerat så bra det kan göra med den här ovissheten som funnits hela tiden. Men vi har valt att flytta en del matcher till innan uppehållet för att ha något att se fram emot under våren.

Jansson: Ja på ett sätt, men det är jättesynd att det bara är en enkelserie tycker jag. Det blir kniven mot strupen varje match. Annars har de skött det bra. Sen är det synd att stockholmsserien får Victoria Cup innan och där kunde väl Upplands fotbollförbund gjort något liknande.

Nilsson: Ja, det har typ blivit som vi tänkt. Men jag tycker att det kunde tagits ett tidigare beslut. Nu har vi fått hoppas och gått i tron varje vecka om att det snart drar igång, men det har hela tiden blivit nästa vecka. Det är man lite besviken på och jag tycker att de kunde satt en senare start redan från början.

Hur ser truppläget ut? Är den redo när det drar igång igen?

Medioni: Vi har haft några småskador men som inte orsakat några större problem. För ett litet tag sen fick vi däremot en knäskada på Sebastian Ramström som troligtvis är borta hela säsongen. Annars har vi alla redo för att spela seriepremiären.

FOKUSERAD. Vallentuna BK:s tränare, Michael Medioni, vill att laget fokuserar på det de själva kan påverka.
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Hellberg Olsson: Vi har många skador, det har vi. Men vi har ändå en trupp för att gå in och göra det bra i serien, om det inte skulle hända något mer under sommaren. Vi känner oss trygga där, det måste jag säga. Förhoppningsvis får vi några nyförvärv under sommaren också, det vore en trevlig förstärkning.

Eriksson: Vi har en bra mix av unga och äldre i år. Men vi har ju, som många andra lag, tappat flera spelare under den här hemska covid-perioden. Folk ledsnar eller skaffar familj, men det viktiga är att folk är friska och mår bra. Fotboll har fått komma i andrahand. Att vi skulle vara redo den 1 augusti får jag lämna som ett litet frågetecken än så länge.

Blixt: Vi har haft ganska mycket skador under träningsmatcherna, så jag har till exempel fått hoppa in i mål. De är på väg tillbaka så till seriestart ska det vara lugnt. Däremot är det trist när vi äntligen börjar spela matcher att direkt ha 6-7 skador. Det har varit svårt med motivationen ibland men vi ska vara redo.

Mattsson: Bra, vi är ganska många spelare så det rullar på tycker jag. Vi har åkt på lite skador och folk som varit halvförkylda så det svänger lite från vecka till vecka. Vi har några långtidsskador också men annars ser det bra ut.

Jansson: Vi har en del som är hemma och är i stadiet att bilda familj så det är lite tunt just nu. Men i övrigt ser det bra ut med de spelare som vi har. Vi har några långtidsskador som hållit i sedan förra året men annars har vi inga större skadebekymmer.

Nilsson: Ja du, det ser okej ut nu. Till skillnad från tidigare år så börjar det byggas en liten stomme av spelare som kommer vara kvar. Sen har det tillkommit några gubbar på slutet som har lite spetskvalitéer.

Har ni planerat in några träningsmatcher nu innan serien drar igång?

Medioni: Vi spelade mot Österåker i maj och sedan har vi två matcher innan uppehållet i Stockholm Cup. Men innan seriepremiären så hinner vi spela två träningsmatcher också.

Hellberg Olsson: Det har varit riktigt dröm att få spela den här Victoria Cup innan uppehållet. Det är bättre att få testa sig i tävlingsmatcher än i träningsmatcher, så där har vi haft tur. Sen ska vi spela derby mot Frösunda i en träningsmatch innan uppehållet också.

Eriksson: Ja, men det har varit lite svårt att få ihop något. Vi hade tänkt möta flera lag i Stockholmsregionen men de har kört på med Victoria Cup. Där kunde Upplands fotbollförbund tänkt till och gjort något liknande. Men vi spelade vår andra träningsmatch nyligen mot Rådmansö i Norrtälje och innan dess mötte vi Viggbyholm.

Blixt: Vi började spela träningsmatcher den första juni och hade vårt genrep i helgen mot Vaxholm. Då kunde vi köra vår tilltänkta startelva i premiären.
Mattsson: Vi har haft tre träningsmatcher och det har varit lagom tycker jag. Det är skönt att gubbarna får känna på det.

Jansson: Vi har haft en match mot Riala som vi vann med 7-1 så det gick bra. Sen ska vi möta Vallentuna också och det blir nog betydligt tuffare. Det blir också vårt genrep och spelas nu precis före midsommar.

Nilsson: Vi har kört två matcher innan serien drog igång. Först VBK u19 som var en stor plump för oss där vi inte var redo och de var mycket snabbare och piggare. Sen mötte vi Brottby i genrepet och då höjde vi oss rejält trots förlust med 2-1. Vi fattade vad som behövdes för att spela matcher igen kändes det som.

Dela artikeln här:

Daniel Bergholm

Född och uppväxt i Vallentuna, men som journalist måste man ju bo på söder. Stort sportintresse men även engagerad i samhällsfrågor i övrigt. Kan idag erkänna att några äpplen pallats runt Ekebydalsområdet som liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *