Säker seger för Vallentuna mot Sundbyberg

Säker seger för Vallentuna mot Sundbyberg

FYRFALDIGT JUBEL. Vallentunas juniorer fick anledning att fira mål flera gånger under matchen.
Foto: EHSAN KESHAVARZ

Vallentuna BK DF:s damjuniorer tog emot Sundbyberg på ett soligt IP under fredagskvällen. Tjejerna visade prov på fin fotboll och vann övertygande. Segersiffrorna landade på 4-0.

VBK tog kommandot direkt och redan efter tre minuters spel hade Adla Hasanagic prickat in ett skott utifrån. Hemmalaget trummade på och efter en halvtimmes spel utökade man till 2-0 i samband med en hörna.

Bud på fler mål
Efter halvtidsvilan kunde Sara Ringh, som var lysande den här kvällen, driva upp bollen en bit in på motståndarnas planhalva och skicka in 3-0. Slutresultatet 4-0 fastställdes kort efter det när Thea Ekman slog in en stolpretur i bortre gaveln.

VBK hade bud på mer och visade upp ett väldigt fint kortpassningsspel medan Sundbyberg inte kom till mer än ett fåtal avslut mot mål.

För Sara Ringh, som även skulle ha spelat med damlaget vars seriespel har skjutits upp, var det kul att få spela match igen.

–Tycker ändå att det var jämnt spelmässigt men vi kom till mycket fler avslut. Superkul att säsongen är igång igen och jag är taggad på att fortsätta spela matcher som alltid, berättar Sara efter matchen.

Matchen spelades inför drygt 30 åskådare. Nu får juniorerna, som mestadels har ägnat sig åt gemensamma träningar med seniordamerna, vänta till månadsskiftet för nästa match.

Dela artikeln här:

Ehsan Keshavarz

80-talist med intresse för att skriva, se världen och det mesta som har med sport att göra. Extremt avdankad division 6-spelare. Uppvuxen i Vallentuna men numera ute på vift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *