Små möjligheter att spela ihop ung trupp

Små möjligheter att spela ihop ung trupp

SVETSAS SAMMAN. Vallentunas fotbollsspelare i a-laget gnetar på i regnrusket på Vallentuna IP en måndag kväll för att spela samman ett lag med många nya spelare. Tränaren Michaël Medioni (infällda bilden).
Foto: ROFFE ANDERSSON

Stockholms fotbollförbund har stoppat senvinterns cupspel och inga träningsmatcher får spelas. Situationen gör att Michaël Medioni får det tufft att matcha ihop ett lag av Vallentuna BK:s rejält föryngrade herrtrupp.

Efter två stökiga säsonger, varav den senaste hade katastrofstämpel, står VBK:s fotbollssektion inför en omstart. Modell större.

Tre spelare finns kvar från 2020 och tränaren Michaël Medioni har fyllt på med juniorer från egna led. Lagledaren Anders ”Nisse” Nilsson pratar om en juniortrupp, men varken han eller Medioni målar upp det som skräckscenario.
– Det är ingen stor grej, säger Michaël Medioni. Det är många unga spelare, men jag är väldigt nöjd. Vårt mål är att hjälpa spelarna att utvecklas i en bra miljö och det handlar om riktigt duktiga killar.

Michaël Medioni. Foto: ROFFE ANDERSSON

Inställt gruppspel
VBK-tränaren tog över laget i slutskedet av höstsäsongen och är glad över att ha fått förtroende att jobba vidare. Sedan han 2014 kom till Sverige från franska rivieran har han arbetat med unga talanger inom Djurgården, bland annat varit akademichef på klubbens flicksida.

– Klubbens a-lag är viktigt, men det är mer som är viktigt inom VBK. Vi ska bygga en stark grund för fotboll i Vallentuna och då är ungdomssidan viktig. Både för pojkar och flickor, säger han.

VBK:s herrlag skulle nu i helgen inlett ett gruppspel i Stockholm Cup. Laget skulle spelat cuppremiären mot Huddinge. Matchen är dock inställd och inget talar för att gruppspelet blir av sett till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Stff:s beslut att i nuläget inte tillåta träningsmatcher över huvud taget. Övriga lag i gruppen var FC Stockholm, Karlberg, Enskede och Ängby.

Tror på hårt jobb
Michaël Medioni hade gärna sett att hans trupp fått spela sig samman inför division 4-säsongen, som i bästa fall blir av, men ger uttryck för att alla lag sitter i samma båt.
– Vi måste respektera rekommendationerna, det handlar om liv. Vi kan trots allt träna, utomhus och om vi undviker att vara för många och hålla avstånd.

Vet du var ni står?
– Det är svårt att säga. Vad jag kan säga är att om vi jobbar hårt kommer resultat. Och killarna jobbar hårt, säger Michaël Medioni.

Text: Jonny Andersson
Foto: Roffe Andersson
roffe@vallentunanya.se

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *