Klik venligst
SPORT 2021-11-11 KL. 13:21

A-juniorerna vann ödesmatch

Av Jonny Andersson

A-juniorerna vann ödesmatch

TUFFT MOT SERIELEDARNA. Vallentuna Hockeys a-juniorer kämpade tappert men fick ändå se sig besegrade av serieledande Almtuna.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Vallentuna Hockey har det tufft i två av tre senior- och juniortabeller och för J20-tränaren Stefan Holm är det en balansgång att få ihop ett slagkraftigt lag.

Senaste segern kan dock förhindrat degradering.

Vallentuna Hockey strider för sin existens i J20 regional öst. Att efter grundserien ramla ner i allettan är något Stefan Holm vill undvika.

–Jag trodde inför säsongen att vi skulle gå bättre än vi gjort. Vi tappade spelare, men fick samtidigt in spelare som gjorde att det såg lovande ut i träningsmatcherna.

Spelare dubblerar
Skadeproblematik i seniortruppen samt klubbens vilja att få upp J18 en nivå, har satt Holm och J20 i ett mellanläge. Några killar har blivit bofasta i seniorlaget och det går inte att fullt ut matcha J18-spelare i J20.

–De har 20 minuters istid med oss och 25 minuter i J18. I långa loppet är det för tufft. Det blir en balansgång att matcha spelare klokt, säger Stefan Holm och fortsätter:
–Jag vill inte skylla allt på dessa omständigheter. Vi har världens skönaste dialog mellan lagledningarna, får vi bara lite flyt ska det vända.


igcaption>Foto: ROFFE ANDERSSON

Förlust mot serieledarna
I matchen mot serieledande Almtuna i lördags var VBK bra med i två perioder. I tredje sinade bränslet. Bedövaren blev gästernas mål i numerärt underläge. Fram till dess fanns möjligheter att lugga Almtuna på poäng, något tränaren i motståndarbåset höll med om.

–Stefan har fått bra fart på sitt lag. Kul att se deras inställning. Vi är tyngre och bredare, det avgör, säger Vallentunasonen Jimmy Anderström.

Viktig seger mot Enköping
Vändningen för VBK-juniorerna kom möjligen i måndags, trots att Holm endast fick med sig 16 utespelare plus två målvakter till Enköping.

–Riktigt, riktigt mäktigt. Alla förstod läget och gör allt på riktigt. Första perioden är årets bästa.

Periodens två mål gav en grund och trots att hemmalaget spjärnade emot och nästa kom ifatt, blev det vinst med 5-3. Isac Nord gjorde sista målet, 16 sekunder efter att Enköping reducerat till 3-4.

Med segern fick J20 lite andrum, men Hanviken tog samtidigt poäng av Huddinge. Fyra poäng skiljer VBK (14 poäng) och Hanviken (10) på var sida av strecket.

Fem omgångar återstår. Närmast väntar Huddinge i helgen, därefter nyckelmatchen mot Hanviken.

–Det vore vansinne att hamna under strecket. Varje match är en VM-final och vi ska avsluta bra, säger Stefan Holm och framhåller målvakten Tom Björkman extra efter insatsen i Enköping.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se