SPORT 2022-08-04 KL. 12:15

Andreas Paulsson tillbaka i Vallentuna Hockey

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey har tappat flera spelare och ledare i seniortruppen och fyllt på med nästan lika många. Ett namn sticker ut mer än andra – Andreas Paulsson.

Andreas Paulsson tillbaka i Vallentuna Hockey
Andreas Paulsson gjorde fem säsonger i VBK och är nu tillbaka som assisterande till Tim Johansson Bräck. Foto: Roffe Andersson

Veteranen, som i våras slutade spela vid 46 års ålder, blir assisterande tränare till Tim Johansson Bräck.

Vem trodde innerst inne att Andreas Paulssons hockeyresa tog slut i Sollentuna HC för några månader sedan? Troligen ingen som känner ”Pålle”.

Han slutade spela redan 2015, blev omgående tränare för moderklubben Väsby Hockey men var tillbaka som spelare 2016 – i Vallentuna. Sejouren som Väsbytränare blev en missräkning. Han fick sparken efter en säsong och fick erfara talesättet ”man blir aldrig profet i eget land”.

Osäkerhet
– Året i Väsby var ett riktigt skitår och jag lärde mig inte speciellt mycket. Ja, yes. Jag känner absolut en oro, osäkerhet inför om jag är ett tränarämne eller inte.

– Det kommer inte att vara samma sak nu, det är jag övertygad om. Då var jag övertygad om att det här med att vara tränare var något för mig. Det var något jag skulle satsa på, vara min framtid. Efter året i Väsby och åren som gått, som spelare i Vallentuna, har det inte varit givet att jag ska bli tränare, säger Andreas Paulsson.

Att då vända tillbaka till Vallentuna är kanske att utmana talesättet en andra gång, eller?

– Precis. Det kanske blir att jag kör det här året och sedan inser att tränare inte är något för mig. Jag tror att det passar bättre när jag går in som assisterande. Tim är huvudtränare. Vi har delat ansvar, men han är huvudtränare och det är stor skillnad mot hur jag tog mig an Väsby.

Pålle känns hundraprocentigt ärlig när han även blottar osäkerhet kring att träna spelare han för två säsonger spelade med.

– Det är lätt att säga att man ska gå in och köra sitt ledarskap, köra sin stil. Jag har i min kalkyl att det är annat när jag står på isen och ska leda killar som varit mina kedje- och lagkompisar.

Letar fler spelare
Vallentuna har ännu inte en komplett trupp. Klubben söker främst en ”skicklig backgeneral” med egenskap att ryta till samt ett par forwards/centrar.

Saknas gör bland annat Marcus Andersson. Senaste säsongernas lagkapten ska ut och se världen i vinter och att Marcus återkommer under säsongen är inget Pålle törs hoppas på.

Tim Johansson Bräck och Andreas satt tillsammans under förra veckan och lade upp träningsplaner. Grundidén är att Vallentuna ska spela ett ganska aggressivt spel, men Pålle garderar sig med att slutliga utseendet på truppen avgör detaljer.

– Jag gillar verkligen Vallentuna. Från dag ett när jag satte min fot i ishallen kände jag mig grymt väl bemött. Från tränarna, som då var Carl-Johan Klint och Wille Söderlind, till ”Yngo”, Inge och lagkamrater... Kort sagt allt folk i föreningen. Jag är otroligt glad att jag får den här chansen i Vallentuna och det känns fantastiskt bra att få ge tillbaka, säger Andreas Paulsson.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se