SPORT 2021-10-14 KL. 14:24

Derbyförlust i säsongens slutspurt

Av Daniel

HYFFSAD BORTAPUBLIK. Det kom en hel del röd-vita supportrar till Vikingavallen på fredagskvällen när Vallentuna avslutade seriespelet på bortaplan mot IK Frej.

Vallentuna BK förlorade säsongens sista match med 1-0 i det på förhand så uppsnackade bortaderbyt mot IK Frej.

Det skulle dröja hela vägen till den 85:e matchminuten innan Frej avgjorde med matchens enda mål.

–Självklart känner man besvikelse nu, men vi gör en jättebra match, säger Vallentunas huvudtränare Michael Medioni, strax efter slutsignalen.

I en tät drabbning på Vikingavallen där båda lagen ville mycket, var det till slut IK Frej som drog det längsta strået. Med bara fem minuter kvar kom det matchavgörande målet. Ett inspel från högerkanten hittade fram till en Frej-anfallare som tryckte till bollen som gick via stolpen och in i mål.

I övrigt var det en match där IK Frej dominerade bollinnehavet och skapade det mesta i chansväg. Vallentuna förlitade sig mest på effektiva kontringar och där var gästerna inte alls ofarliga. VBK hade även första halvleks farligaste målchans med ett skott som, efter en hörn-retur, träffade underkanten av ribban.

igcaption>NICKDUELL. IK Frejs Sebastian Jurell, tidigare lagkapten i VBK, numera lagkapten i IK Frej.

– Vi är farliga genom hela matchen, om än lite svagare under den andra halvleken. Men man måste också erkänna, Frej gör samtidigt en riktigt bra andra halvlek och vinner matchen på grund av det, säger Michael Medioni.

Spännande slutminuter
Det märktes på spelarna att det var ett derby som betydde mer än bara poäng i tabellen och känslorna satt ibland utanpå tröjorna. De tuffa smällarna och de gula korten haglade i 90 minuter och i slutskedet av matchen åkte även en Frej-spelare på ett rött kort, vilket bidrog till att VBK, trots det sena baklängesmålet, kunde få till en spännande avslutning.

Men efter några halvchanser i slutsekunderna så rann tiden iväg för Vallentuna och domaren blåste av matchen och förkunnade en ny förlust för VBK i protokollet.

–Vi får lite tryck på dem i slutet, men tyvärr fick vi inte in bollen, säger tränaren.

Då serien redan innan matchen var avgjord, med Bollstanäs SK som seriesegrare, så var slutresultatet i derbyt inte avgörande i kampen om uppflyttning.

Vallentuna BK landar på en femteplats i tabellen på 16 poäng och får börja ladda för en ny säsong, där det redan nu finns stora drömmar om att snart ta klivet upp i division tre igen.

–Vi har ett ambitiöst projekt, nästa år ska vi definitivt konkurrera om topplaceringar. Kan vi behålla de flesta av spelarna och även stärka upp på några positioner så blir vi en stark utmanare, avslutar Michael Medioni.