SPORT 2023-05-11 KL. 09:12

Frispark i krysset räddade en poäng

Av Jonny Andersson

MÅLSKYTT. Erik Engblom kvitterade till 1–1 i första halvlek och var i andra halvlek tongivande på mittfältet. Foto: Roffe Andersson

Trots brister defensivt och oförmåga offensivt kraftsamlade Brottbys division 5-herrar till sig 3–3 i hemmamötet mot Väddö.

Seger med ett par måls marginal hade bättre speglat matchbilden där Wille Lindströms frispark räddade stämning till den efterföljande lagfesten.

Fram till i fredags hade Brottbys återbördade tonåringar svarat för fem (Viggo Rolness, 3, Felix Hultgren och Simon Bolander ett vardera) av lagets sju mål på tre matcher. Och när både Rolness och Hultgren stod krassliga vid sidan av när BSK tog emot Väddö hade lagkamraterna stora bekymmer att få bollen innanför målramen. Bland annat kunde Viktor Due-Boje med skärpa och tur med centimeterna varit tvåmålskytt redan halvtimmen in i matchen.

DRÖMMÅLET. Med en välriktad frispark hittade Wille Lindström krysset till glädje för närmaste vittnen: Simon Steiner, Viktor Rönn och Alexander Levén Rönnberg. Foto: Roffe Andersson

Hyllar juniorerna
Tränaren Robin Blixt tog tillfället att berömma de juniorer som valt att spela i den gröna tröjan.

– De har bidragit med en energi som vi behövde efter ett par tunga säsonger, den har påverkat hela truppen, säger han.

Viggo Rolness, insluten i varm lånad dunjacka, berättade inför avspark att han var förvånad över sin säsongsinledning.

– Jag har inte varit någon målgörare tidigare, så det känns såklart kul att ha gjort några nu.

Han spelade pojklagsfotboll i Brottby, tog sig till IK Frej och är via Vallentuna BK tillbaka på Össeby IP.

– Det känns roligt, vi är ett bra gäng och det känns tråkigt att inte kunna vara med i dag.

Stark andra halvlek
Om Rolness hade gjort skillnad i fredags får vi aldrig svar på. Dock var det oskarpt framåt i första halvlek och läckage bakåt. Väddö hade en duo som övertygade, men att de två skulle göra tre mål första 45 var bjussigt i överkant.

– Jag håller med. Det är ”hoppas att det löser sig” över vårt försvarsspel första 45, säger Robin Blixt.

I andra halvlek bjöd BSK på något annat. Erik Engblom, Viktor Rönn och Martin Andersson tog herraväldet över mittfältet och 2–3-reduceringen fick laget hjälp med då en Väddöförsvarare i pressat lägen knäade bollen i eget mål. Trots att gästerna därefter agerade stressigt och överlät det konstuktiva till Brottbyelvan dök aldrig målchanserna upp. Inte ens när Brottby fick frispark på vänsterkanten och avståndet till mål var 22-25 meter kändes kvitteringen riktigt nära.

Hyllad poängräddare
Men Wille Lindström tog sin tid, siktade, fick bra träff och bollen hittade målvaktens vänstra kryss. I jakten på att nå bollen med fingertopparna krockade Väddömålvakten med Simon Steiners axel och tvingades avbryta matchen. Bollen var redan i mål i det skedet och nämnas om Steiner ska att han också tillhör tonårsklanen i BSK.
Wille Lindström var efter slutsignalen mest hyllad. Han tycktes mest överraskad av alla över kvitteringsmålet.

– Någon gång kanske, men det är inte ofta jag fått en sådan träff, säger han och fortsätter:
– Vi ska vinna matchen. Men när vi ligger under med 3–1 efter första halvlek får vi ändå vara nöjda med en poäng.

Med poängen har Brottby fem poäng efter fyra omgångar och i helgen väntar svår bortamatch mot Uppsala IF som toppar på tolv poäng.