SPORT 2023-08-17 KL. 08:05

Granat har bibehållen målform

Av Jonny Andersson

Granat har bibehållen målform
MÅLSINNE. Carl Granat inledde säsongen med fyra mål mot Kista. I dag är han uppe i elva med sikte på att dubbla fjolårets åtta mål. Foto: Roffe Andersson

Minuten innan pausvilan gjorde Carl Granat 2–0 till Vallentuna i höstpremiären av division 4-fotbollen och målet blev vägledande för två sena VBK-mål och 4–0 mot Järfällalaget IK Säbysjön.

Med målet i lördags har Carl Granat nått upp i elva mål, tre fler än 2022 och han toppar interna skytteligan före Jacob Hellqvist (8).

Han ser det som viktigast att laget vinner matcher och går upp i trean, men tillstår att han absolut siktar på att dubbla fjolårets målskörd.

– Jag känner att jag haft momentum redan från start med målen och vet vad jag kan göra så absolut siktar jag på minst 16 mål.

VBK har ett superintressant jaktläge med fyra poäng upp till tabelltoppande Åkersberga FC. 21-årige Granat upplevde att laget var påställt redan i höstpremiären och att truppen inte bluffat med sommar- och återstartsträningen.

– Vi vet att vi är seriens bäst tränade lag, men det gäller att visa det i matcherna också. Åkersberga är ett lag med många duktiga och rutinerade spelare, men absolut ska vi ge dem en match, säger Carl Granat.

Hyllar systern

När vi har honom i intervjusituation är det oundvikligt att inte höra hur han ser på systern Moa Granats framfart på friidrottsovalerna.

Hon tog guld på U20-EM förra veckan och snart väntar VM i Budapest.

Är du stolt och imponerad storebror?

– Ja, hon är grym. Jag är inte förvånad när jag ser hur hon tränar samt hennes ambition/motivation att alltid pusha till nästa nivå, säger Carl som stannade bilen i väggrenen för att se systern vinna finalen på 400 meter häck.

Tar du ledigt och gör en 48-timmars för att se henne på VM i Budapest?

– Måste tyvärr stanna på hemmaplan. Men kommer absolut följa allting från soffan.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se