SPORT 2022-09-15 KL. 13:00

Hemmaseger i sidoklass

Av Jonny Andersson

Hemmaseger i sidoklass
SNABBAST. Jonas Wallén/Niklas Wallén Sjöberg, Vallentuna MK vann Appendix-klassen i deras Volvo 244. Foto: Anneli Eklöf

Jonas Wallén/Niklas Wallén Sjöberg såg till att det blev en hemmaseger i sidoklassen Appendix K 2WD när Vallentuna MK arrangerade YRC Sprint som även var en deltävling i Rally-SM Sprint.

Markim var i lördags välbesökt av rallyentusiaster. Arrangerande Vallentuna MK uppskattade att omring 3 000 personer följde bilarna utmed grussträckan från Markim kyrka till Lena Gård. Och i perfekt sensommarväder fick åskådarna ljudkulissen, grusdammet och farten.
Trots att tävlingen avgjordes i tre heat var det bara sekunder och tiondelar som skiljde. Snabbast av alla var Jonas Åkesson/ Nellie Karlsson från Karlskrona som sammanlagt körde 3 x 3,5 kilometer på under sex minuter, 5.55,6. Två sekunder långsammare var totalledarna i Internationella 4WD, Göteborgs MF:s Mattias Adielsson/Maja Bengtsson.

Rally-SM Sprint avgörs i tre klasser, Vallentuna MK adderade två Appendix-klasser till sin tävling och det blev hemmasegrar i båda. Jonas Wallén/Niklas Wallén Sjöberg vann den 2-hjulsdrivna och Gunnar Bergqvist/Tomas Bergqvist i 4WD.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se