SPORT 2022-02-10 KL. 10:20

Hoppet om play off lever för Vallentuna

Av Jonny Andersson

Vann måstematchen mot Arlanda Wings. Än är det tidigt att räkna bort Vallentuna Hockey från play off-spel efter vårserien hockeyettan norra.

Måns Krüger (t.v) gjorde två "PP-mål" i första perioden och Niclas Lehmann (t.h) viktiga 3–0 mot Wings. Foto: Tomasz Piwinski

Måns Krügers två mål satte i söndags agendan mot Wings och han värderar lagets chanser till ”femti-femti”.

Det var frågan om dur eller moll när Vallentuna i söndags tog emot serieledande Wings Arlanda i hockeyettan norra vår. Hemmalaget svarade med 5–1-seger och den grundades i bra målvaktsspel, bra försvarsspel, effektivitet i power play och fläckfritt box play.

Pucken hade knapp styrfart över mållinjen när Lucas Paulsson gjorde Vallentunas fjärde mål. Foto: Tomasz Piwinski

– Jo, det är väl bästa matchen i vinter, menar Måns Krüger och ser som främsta orsak att man nu kommer till spel med fyra krya femmor.

Krüger gjorde matchens två första mål, båda i power play och det kvävde ett så långt aningen tempostarkare Wings. Vallentuna byggde på ledningen med två mål i andra perioden. 3–0 var en riktig pärla, signerad Niclas Lehmann och 4–0 den mjukaste puckknuff Lucas Paulsson någonsin sett räcka in över mållinjen. Därefter kunde hemmalaget stänga ner matchen i tredje perioden.

Segern var ett måste för att bygga optimism inför poängjakten som väntar. Om VHF ska upp bland topp-3 finns det ytterst lite utrymme för poängtapp. Det är sex poäng upp till närmaste lag över strecket. Vallentunalaget har nio matcher på sig att stuva om i tabelltoppen.

–Det är väl femti-femti att vi klarar av det. Vi behöver spela på den här nivån. Eller bättre, säger Måns Krüger.

Hugo Haas ligger tvåa i fortsättningsseriens statistisk över bästa räddningsprocent med 92.61. Foto: Tomasz Piwinski

Tränaren, Mikael Österblom, tittade också på prestation.
– Vi har spelat bra i flera matcher, men haft lite otur och tappat poäng i slutskedet. Kanske var det här en islossning. Vi har ett bra målvakts- och försvarsspel och har hittat ett sätt att vinna matcher på. Inte minst genom bra insatser i special teams. Tar vi treor kan det gå vår väg, säger Vallentunatränaren som närmast har fokus mot Kiruna IF hemma på söndag.

Och Österblom hittar ytterligare ett halmstrå att gripa efter. Av matcherna som återstår har Vallentuna hela sex på hemmais.
– En fördel som vi ska försöka utnyttja, säger Mikael Österblom och stegar in i omklädningsrummet för att få igång hurrandet.